TV ajánló - Dokumentumfilm a nemrég elhunyt transzszexuális festőművészről

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

tv ajánlóEl Kazovszkij - trilógia magyar dokumentumfilmsorozat a Duna Televízió-ban szeptember elsején 22 órától.

2008. július 21-én elhunyt El Kazovszkij, a kortárs képzőművészet egyik legkülönlegesebb egyénisége. "Én a végtelenített életben a végtelenül sok elkezdett élet pártján állok..." - mondta. A 2001-ben róla készített portré első részében a művész vall önmagáról - több beszélgetőtárs körében.

el kazovszkij
El Kazovszkij, transzszexuális festőművész

El Kazovszkijt a szélesebb közönség elsősorban festőként ismeri, de jelentős helyet foglalnak el munkásságában installációi, performanszai is, így pl. a 70-es években megkezdett Dzsan Panoptikum.

A második részben ebből a furcsa, a színház és a képzőművészet határán lebegő nagyszabású produkcióból láthatnak részletet a nézők.

A harmadik rész pedig bepillantást enged a művész egészen sajátos hangulatú műtermébe. A kulisszaszerű helyszíneket mutató festményein álomszerű környezetbe helyezett állandó szereplők jelennek meg: angyalok, múmia, hattyúk, Vénuszok, balerinák és a szinte emblematikussá vált hosszú orrú kutyafigura, a lélek szimbóluma. "Ezek ember által elképzelt képek, de amit ábrázolnak, az nem emberi" - vallja a művész.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook