Van egy meleg házaspár a Disney-féle Zootopiában, de szinte senki nem vette észre

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

A Disney legújabb filmjében csendben belevett egy meleg párt. A szórakoztatóipari óriáscég filmjeiben eddig soha nem tűntek fel nyíltan LMBT karakterek, de a rajongók a Zootopia című, most márciusban bemutatott moziban bizonyítékot találtak arra, hogy két hímnemű szereplő házasságban él.

Zootopia

A Zootopia egy állatok által benépesített városban játszódik, és egy fiatal nyúl, Judy Hopps a főszereplője, akinek az az álma, hogy rendőr lesz. Azonban amikor a városba költözik, rettenetesen idegesítik a hangoskodó szomszédok a Nagy Tobzoska lakótelepen.

A két antilop, Bucky és Pronk, épp hangosan veszekednek, amikor Judy először nézi körbe a lakást. Bár a kapcsolatuk természete nem kerül bemutatásra a képernyőn, a sasszemű nézőknek mégis feltűnt egy apró részlet, ami megerősíti, hogy házasok: a vége főcím szerint a nevük Bucky Oryx-Antlerson és Pronk Onyx-Antlerson - a kettős név arra utal, hogy ezek ketten összekötötték az életüket, hogy boldogtalanul éljenek, míg meg nem halnak.


Persze lehetséges, hogy rajtuk kívül több LMBT karakter is van a filmben: Clawhauser, Zootopia rendőrkapitányságának diszpécsere, "nőcis", feminin módon viselkedik, bár a szexualitásáról nincs szó.

A 2013-ban bemutatott Jégvarázs elhíresült arról, hogy potenciálisan meleg karakter jelenik meg benne, mert a szaunatulajdonos Oaken egy jelenetben utal arra, hogy férje van. Ez a feltételezett kapcsolat

Kevin Swanson prédikátor szerint "gonosszá" teszi a filmet. Ezt nyilatkozta: "Azért bele kell gondolni, nem mintha valami alufóliakalapos összeesküvéselmélet-hívő lennék, de néha nagyon úgy tűnik, hogy valami gonosz történik.

Barátaim, ez gonosz, nagyon gonosz. Nem gondolják azt az emberek, hogy ez a cuki kis film átmossa az ötéves kislányom agyát, aki ettől majd leszbikus lesz, vagy a homoszexualitást és az állatokkal való fajtalankodást normális dologként fogja kezelni?

Kíváncsi lennék, gondol-e erre a Jégvarázst megnéző átlagszülő. Talán azt gondolják: Naná, oltsuk csak be az öt- meg a hétéves gyerekeinket jó korán. De tudom, hogy nem így van, a legtöbben csak tudatlanok. Talán pár dolog feltűnik nekik, de nem rakják össze a teljes képet és mennek egyszerűen ki a moziból."

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook