Ajánló: Compagnie Pál Frenák - Wings

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

wings wings

Két alak ül egy padon. Arctalanok és magányosak, velük szemben egy tangóharmonikás. Csend van. Személyiségük egészen addig összemosódik, amíg a harmonika meg nem szólal.




wingsA hangszer nélküli két alak ösztönös játékba kezd, a zenei hátteret a harmonika légszekrényének sóhajai nyújtják. A „Wings” című darab a zenéből, a pillanatnyi hangulatokból és érésekből épitkező improvizáció, amelynek három szereplője a koreográfus Frenák Pál, a társulatában működő, kubai születésű Nelson Reguera és a francia harmonikaművész, Pascal Contet. A hangszerből előcsalt rendkívüli hangzásokra a két táncos átszellemült gesztusai reflektálnak, amelyek pillanatról pillanatra, előadásról előadásra változnak.

„Frenák Pál életművé záródó alkotásaihoz nem vezetnek bejárt ösvények, újra s újra fel kell találni őket – írja Frenákról szóló könyvében a tánckritikus Péter Márta. – Tudja ezt az, aki akár csak egyszer [de főleg többször] is újranézi a már »ismert«  darabokat; előadásról előadásra változik valami, ezért minden. Az érzékeinknek felfogható és a láthatatlan. Mégis, e folytonos változásban mindig ott hullámzik valami ismerős, összetéveszthetetlenül frenákos, mert belőle következő tematika.”

Táncolják :Frenák Pál . Nelson Reguera
2010. október 11., hétfő, 19:30
THÁLIA SZÍNHÁZ - Új Stúdió
1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.
Jegyárak: 2000 Ft

pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook