Koncertajánló - Mika és CocoRosie Budapesten

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

mikakoncert

A Casady nővérek 2008-ban már jártak Budapesten, akkor a Trafóban koncerteztek most a Gödörben játszanak július végén. Mika pedig először fog Magyarországon fellépni és mindjárt a Nagyszínpadon köszönthetjük a Sziget Fesztivál programjának kínálatában.

A zenekart egy testvérpár alkotja, akiknek tagjai szinte regénybe illően orvul el lettek választva egymástól, hogy aztán ismét egymásra találjanak, és azzal a lendülettel alapítsanak egy zenekart. Mivel az egyiküket Coco(Bianca)-nak, a másikukat Rosie(Sierra)-nak hívják így adta magát a lehetőség, hogy a zenekar neve Cocorosie legyen. Bianca nyíltan leszbikus és előszeretettel ragaszt magának bajuszt.

cocorosieA CocoRosie kultikus zenekarnak számít Európa-szerte. Az egyedi hangzású, furcsa megoldásoktól sem mentes - hárfát, zongorát, gitárt, beatboxot, operát és gyerekjátékok nyekergéseit ötvöző zenét élőben hallani maradandó élmény. Először csupán a maguk szórakoztatására demóztak a fürdőszobában, hogy aztán a La Maison De Mon Rêve című első albumukkal révbe érjenek. A 2005-ös Noah's Ark már, mint a freak-folk gyöngyszeme vonult be a popba. Atmoszférikus, björkös, kuplés, gyermeki és színpadias műveik elvarázsolták a közönséget. A CocoRosie olyan álomvilágba teleportál minket, ahol minden valóságosnak tűnik.  Az első két stíluslemezt követő harmadik, jóval populárisabb hangzóanyaguk után a most májusban megjelent Grey Oceans ismét egy fejtörésre okot adó lemez lett, bemutató turnéján, melynek budapesti állomása július végén lesz a Gödör Klubban, mindenki önállóan döntheti el, popzene vagy klasszikus, vidám vagy szomorú, modern, vagy hagyománykövető-e.

2010. július 26. (hétfő) 20:00
Cocorosie (FR)
ERZSÉBET TÉRI KULTURÁLIS KÖZPONT ÉS PARK GÖDÖR KLUB
1051 Budapest V., Erzsébet Tér

Az internetes jegyvásárlás mellett a Gödör Klub kávézójában is lehet elővételben jegyeket váltani. A belépők ára elővételben 3500 Ft, a rendezvény napján a helyszínen 3900 Ft.

A kedvcsináló videó a címben is szereplő óceánokat idézi. A sejtelmes kastélyok, színpadias kosztümök és festett bajszok mind jól mutatják azt a hangulatot, amit a nővérek július végén elhoznak majd nekünk a Gödörbe. Idén az igazi rajongók a Szürke Óceánnál nyaralnak!

MIKA

mikaA fiú aki túl sokat tudott. Ez a magyar címe Michael Holbrook Penniman, vagy művésznevén MIka második nagylemezének, amely tavaly szeptemberben jelent meg a Universal kiadó gondozásában. Ezzel a lemezcímmel lehet talán a legkönnyebben megragadni a Mika-jelenséget. Mika a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója, egy olyan figura, aki mindent tud arról, hogy mi tesz egy mai popsztár, és akiről minden visszafogottság nélkül bátran állítható; a vérében van a popzene. Erre bizonyíték a libanoni felmenőkkel rendelkező, kamaszkora óta Londonban élő zenész bemutatkozó albuma, a három évvel ezelőtt megjelent Life In Cartoon Motion, melyből majdnem hat millió darabot adtak el világszerte. Mika tehetségét azonban nemcsak a Life In Cartoon Motion szédületes eladási mutatói támasztják alá. A Freddy Mercury-hoz, Elton John-hoz, Prince-hez, Robbie Williams-hez és David Bowie-hoz is gyakran hasonlított előadó popzenei mindentudását rangos szakmai díjak is igazolják. A Grace Kelly, a Love Today, a Lollipop és a Relax, Take It Easy című fantasztikus slágerek szerzője huszonnégy évesen már három World Music Award büszke tulajdonosa volt, de 2007-ben őt választották meg az év hangjának is a BBC Soundon. Mika azóta már a legtehetségesebb, vagy pontosabban a legátütőbb brit zenei teljesítményt elismerő BRIT Awards-ot is átvehette, de a hamar beköszöntött sikerekkel mit sem törődve is úgy dolgozik tovább, mint amikor családja az országban duló háború miatt Bejrútból egy párizsi kitérővel Londonba költözött, és neki az életbemaradásért kellett zenélnie. Ekkor még csak negyvenöt fontot fizettek Mikának azért, hogy felénekelt egy rágógumi reklámot, ma már viszont sokan minden pénzt megadnának azért, hogy élőben is láthassák korunk egyik legizgalmasabb popsztárját. A korábbi évekhez hasonlóan a Sziget szervezői idén is egy ragyogó popcsillagot hoznak le az égről, egyenesen a fesztivál Nagyszínpadára, így a Mika rajongóknak elég csak egy napi-, vagy egy hetijegyet váltaniuk 18. Szigetre, hogy élőben is láthassák kedvencüket.

Mika 2009 szeptemberében úgy nyilatkozott, nem szereti címkézni magát, de világéletében nem korlátozta az érdeklődését egyik vagy másik nemre és aki szeretné meghatározni őt nyugodtan használhatja rá a biszexuális kifejezést.

Augusztus 13. péntek 19:45
Óbudai-sziget Nagyszínpad

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook