A Chicks on Speed először Magyarországon . PRIDE ISLAND EUROPA 2007, SPEED QUEEN Party augusztus 3.

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

pride islandAz elektropop női zenekar először Magyarországon. A karakteres és egyedi hangzású “csajok” egy igazán egyedi unikumot képviselnek a fesztivál művészeti és parti palettáján.

A Chicks on Speed Európa egyik legkülönlegesebb zenekara. Egyediségük egy igazi úttörö szereppel párosul a zenei és “performance” terén, jellemző még rájuk a személytelenség és egyhanguság teljes hiánya. A Chicks on Speed női elektropop zenekar, 1997-ben állt össze a münchen-i szépművészeti akadémián. Eredetileg egy művészcsoportnak indultak és a “punk” által ihletett önmegvalósító performance-okat, montázs grafikákat, “házikészítésű” divattermékeket terveztek és kiviteleztek olcsó, újrafelhasznált anyagokból.


A performance-okban egyre nagyobb szerepet kapott a zene, így szép lassan zenekarrá alakultak, a kiadók pedig meglátták a bennük rejlő lehetőséget, az első albumra nem is kellett sokat várni.

chicks on speedA Chicks on Speed-et egy folyamatosan változó kreatív alkotógárda veszi körül: producerek, grafikusok, divattervezők, film és videókészítők és egyéb, néha behatárolhatalan kategóriájú újítók. Zenéjük műfaját az electroclash-hez sorolják, de ezen belül különleges feldolgozásaikkal és saját szerzeményeikkel egy egészen eredeti utat képviselnek. A nevüket még hallgatói korukban akasztották rájuk, szó szerint, mivel egy kis plussz pénzért galériákban segítettek képeket felhelyezni, mikor is az egyik galériatulajdonos azt mondta, hogy úgy dolgoznak, mint Chicks on Speed.
München-ben a Seppi Bar-ban saját klubbestjük volt éveken keresztül, ahol olyan hirhett instalációkkal sokkolták a tömeget, mint az “I Wanna Be a DJ, Baby”, melyben DJ pultok mögött állva lemezeket vertek szét, zenei aláfestésnek pedig egy hangefekteket játszó audiókazetta szolgált. Napjainkra már egy nagysikerű nemzetközi zenekarrá nőtték ki magukat, akik azon kevés európai alkotók közé tartoznak, kiknek az Egyesült Államokban is hatalmas sikerük van, de koncertjeikkel folyamatosan jelen vannak Európa nagyvárosaiban is. Ha szeretnél többet megtudni a Chicks on Speed-ről és belehalgatnál zenéjükbe, keresd fel a weboldalukat a www.chicksonspeed.com -ot, vagy MySpace oldalukat a http://www.myspace.com/chicksonspeed-t. A csapat a PIE fesztivál kereteiben belül a pénteki Speed Queen parti különleges fellépője lesz.

www.prideislandeuropa.com

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook