2017. szeptember 19. kedd, 09:09
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Viktória korában, egész pontosan 1861-ben eltörölték a szodómiára kiszabható halálbüntetést, de ez még nem jelenti azt, hogy innentől kezdve sima ügy lett volna az LMBT emberek élete.

LMBT viktoriánus kor

 
2016. január 27. szerda, 21:08
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Auschwitz mindig intő jel lesz, arra figyelmeztet, mi történik, ha a hatalom tévútra tér, ha a társadalom életében gyűlölet uralkodik el, ha megsértik a nemzetközi jogot, és a nemzetközi közvélemény erre nem reagál idejében - jelentette ki az auschwitzi haláltáborban szerdán elhangzott beszédében Andrzej Duda lengyel elnök.

Auschwitz

2013. október 11. péntek, 16:42
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
Kölcsey FerencKölcsey Ferenc

Meleg lehetett Kölcsey Ferenc – ezt olvasta ki a Himnusz költőjének magánlevelezéséből Nyáry Krisztián irodalomtörténész.
„Ölellek véghetetlen szerelemmel, mint mátkád ölelni soha sem foghat. Szemerének Kölcsey forró csókjait! Pali, Pali ez-e mind, amit remélnem hagyál?" – ilyen és ehhez hasonló zavarba ejtő sorokat írt Kölcsey legjobb barátjának, Szemere Pálnak.

2012. június 23. szombat, 21:06
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
emberi jogi biztos alan turing

A mai napon a Google cég egy emléklogóval, ún. Google doodle-lal emlékezett meg a meleg matematikus Alan Turing születésének századik évfordulójáról.

2012. május 13. vasárnap, 19:59
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
ősember meleg őskor

Megtalálták a falut, ahol az a kőkorszaki meleg férfi élhetett, akinek maradványaira tavaly bukkantak Prágától nem messze.

2012. május 11. péntek, 08:42
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
F2M crossdresserek crossdresser

A cross-dressing kifejezés (magyarul néha a „keresztbe öltözés” vagy „keresztöltözés” szavakat használják) azt a  viselkedési formát jelöli, amikor férfiak vagy nők különböző okokból az ellenkező nemre jellemző ruhákat viselnek.  Azokat az embereket, akik az adott társadalom által elvárt módoktól eltérően öltözködnek (férfiként női ruhába, nőként férfi ruhába, stb.) gyakran övezi elutasítás, olykor támadásoknak vannak kitéve.

2010. október 03. vasárnap, 16:32
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
queer uralkodok uralkodók

Queer királyok, királynők és császárok valamint azok akiknek másságuk bár lehet, hogy csak legenda mégis jelentős szempont a történelem rögzítésének kezdete óta. Csokorba szedtünk ezen uralkodók közül néhányat.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Regisztrálok

Facebook

Fórum