Movember - Növessz bajuszt a rák ellen!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Életmód

movember movember

A minden év novemberében futó nemzetközi kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a prosztatarák megelőzésére, mégpedig úgy, hogy aki csatlakozik, az ebben a hónapban nem borotválja le, és ollóval sem háborgatja a bajszát. A kampány rendkívül sikeres nálunk is, most már ötödik éve fut Magyarországon, férfiak ezreit mozgatja meg, és évről évre több neves személyiség csatlakozik.

A kampányba idén beszállt már Kammerer Zoltán és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozók, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere és Harsányi Levente műsorvezető is.

A kampányindító sajtótájékoztatón jelen volt Fehér Balázs, a Carbonfools énekese, Papp Gergő, alias Pimasz úr, Gaskó Balázs műsorvezető, Gosztonyi Zsolt szerkesztő-riporter, valamint Hegedűs Lajos és Kanta József, az MTK focistái is, akik elkezdték már a bajusznövesztést. A Dunaújvárosi Acélbikák Jégkorong Csapatából ketten is csatlakoztak a mozgalomhoz: Azari Zsolt és Papp Viktor, de Decker Ádám világbajnok vízilabdázó is bajuszt növeszt a nemes célért.

A kampány során befolyt összeget idén a Magyar Onkológiai Intézetnek ajánlják fel, hogy a kórház olyan orvosi műszert tudjon vásárolni, amellyel a prosztataműtét után felügyelni lehet a betegek egészségi állapotát.

Az igazi bajuszhuszárok már november első napján befejezik szőrszálaik hasogatását: ekkor megborotválkoznak, aztán - legalábbis az orruk alatti részt - decemberig békén hagyják. De bármikor lehet csatlakozni, nagyon sokan közben kapcsolódnak be.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook