12 év börtönt akar: beperelte a püspököt egy meleg aktivista

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Életmód

kolumbia kolumbia

Állítólag beperelte Juan Vicente Cordobát, Kolumbia püspöki karának titkárát Felipe Zuleta újságíró és homoszexuális aktivista, a püspöknek a házasságról vallott, az egyház tanításához hű nézetei miatt.

Elver Rojas, a püspöki kar szóvivője a CNA-nak annyit mondott: ámbár a helyi lapok írtak erről, ők még nem kapták meg a hivatalos értesítést. A kolumbiai rádió május 29-én jelentette be, hogy az újságíró berepeli a püspököt, mivel szerinte a házasságról vallott nézetei, melyek szerint az csakis egy férfi és egy nő közt jöhet létre, sérti a kolumbiai diszkriminációellenes törvényt, és akár 12 év börtönnel is büntethető – írja a CNA.

Az aktivista egy helyi fociedzőt, Alvaro Gonzalezt is bepereli, ugyancsak azért, mert szerinte ő is diszkriminálja a homoszexuálisokat. Mint nyilatkozta: legalább egyiküket börtönben akarja látni, „hogy az ország megértse, az intoleráns beszéd elfogadhatatlan”. Az aktivista nem ejtett szót a püspöknek és az edzőnek a szabad véleménynyilvánításhoz való jogáról.

Egy hónapja a püspök felszólította a kolumbiai alkotmánybíróságot, hogy tartsa tiszteletben az alkotmányt és a család hagyományos felfogását, amit az alkotmány magában foglal. Április 28-i pásztorlevelében a püspök leszögezte: az Egyház nincs a homoszexuális és „hiteles, legitim jogaik” ellen, és mint minden emberi személy, ugyanazt az értéket és méltóságot élvezik Isten és az állam előtt is. Mindazonáltal az Egyház ennek az emberi méltóságnak a tiszteletéből kifolyólag ellenzi a homoszexuálisok „házasságát” és a homoszexuális párok örökbefogadási lehetőségét.

Magyar Kurír

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook