Hogyan bírkózz meg a szakítással - fiúknak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Életmód

meleg szerelemszakítás

Van pár tipikus hiba, amelyet az emberek nagy része elkövet egy szakítás után. Ez azért is rossz, mert meghosszabbítja szenvedésünket, és tovább kínozza érzéseinket. Összeszedtük néhány tanácsot ami segíthet a túlélésben, vagy legalábbis könnyebbé és gyorsabbá teheti a továbblépést...

Keress támogatást

A lehető leghamarabb találj valakit vagy valamit, akire támaszkodhatsz. Lehet ez egy jó barát, egy kedvenc családtag vagy akár egy háziállat is megteszi. Több mint valószínű, hogy az érzelmeid (bánat, szomorúság vagy düh) felfokozottak. Szükséged van rá, hogy valaki meghallgasson és ésszerű, megnyugtató tanácsokkal lásson el, vagy legalább feltétel nélkül doromboljon. Olyan támogató személyt próbálj keresni, aki feltehetően tárgyilagosan fog reagálni többnyire. Ne félj kiönteni a szíved, beszélj nyíltan az érzéseidről. A szakítás utáni érzelmeket soha nem jó elfojtani. Oszd meg hát valakivel, aki racionális és tárgyilagos tanácsokkal lát el.

Keress egy kedvenc dalt

Egy rossz szakítás vészhelyzetet teremt. Vigasztalásra és nyugtatásra van szükséged. Nagyon fontos, hogy ne süllyedj depresszióba. Kell valami, ami átsegít a nehéz időkön akkor is, amikor a támogató segítség nem elérhető. Vannak srácok, akiknek van kedvenc daluk, filmjük vagy helyük, ami segít megszökni a gondok elől és belül meggyógyulni. Nem kell, hogy boldog és vidám legyen (és semmiképp ne legyen a te és az exed közös kedvence) de az fontos, hogy erőt adjon és segítsen az érzelmi darabjaid összeszedésére.

Keress pozitív módot a dühöd levezetésére

Van rá esély, hogy tett valamit veled vagy te tettél olyat, amit bánsz és emiatt mérges vagy. Itt az idő hát, belemerülni a kedvenc hobbidba: sportolj, énekelj, írj, sétálj stb. Bármi is legyen az, legyen pozitív és ne depresszáns mint az alkohol vagy a drogok. Mondjuk, énekeld ki a bánatot magadból, de ne fordulj ez ügyben alkoholhoz. Idővel túl leszel a szakításon. Nem szeretnéd, hogy egy rossz szokás maradjon majd a rossz szakítás eredményeképp.

Vond ki magad

Mikor elválnak útjaitok az az általános tendencia, hogy kíváncsi vagy a jelenlegi életére nélküled. Gyakran a közös barátoktól próbálsz információt szerezni (akik persze önkéntelenül is nem kívánt részleteket osztanak meg). Ez nem segít a szakítás utáni regenerálódásban. Lehetnek persze közös barátaitok, de térre van szükséged, hogy magadra figyelhess. Ha folyamatosan minden az exedre emlékeztet, az csak növeli a szenvedést. Persze ez nem azt jelenti, hogy el kell szigetelned magad vagy remetének kell állnod, csak próbáld meg elkerülni a találkozásokat és a szükségtelen információk hozzád való eljutását, amíg meg nem szokod, hogy már nincs jelen az életedben.

Lépj túl rajta (lélekben)

Ez könnyebben hangzik, mint amilyen valójában, de a továbblépés érdekében alapvetően fontos az életed továbbvitelének megpróbálása. Időbe telik teljesen túl lenni valakin, de minél inkább koncentrálsz a saját életedre és saját baráti kört alakítasz ki annál könnyebb lesz túljutnod rajta. Ki kell törölni teljesen a gondolataidból? Természetesen nem, de sok fiú megszállott módjára csak az exére tud gondolni és az a remény hajtja őket, hogy újra együtt lehessenek vele. Ha összejösztök újra, az nagyszerű, de ha nem, kész kell légy arra, hogy folytasd az életed.

Lépj újra színre

Miután összeszedted a gondolataid és érzelmeid, ne félj újra randizni, bulizni menni vagy bármit megtenni. Rendben van ha egyedül szeretnél lenni egy szakítás után. de vigyázz ne szigeteld el magad túl sokáig. próbálj eljárni valahova és ismerkedj újarcokkal amint kész vagy rá. Ezzel nem értékeled le a régi kapcsolatod vagy hagyod figyelmen kívül a tényt, hogy időre van szükséged a lezáráshoz és a gyógyuláshoz, hanem egyszerűen elkezded a továbblépést.

Hagyj teret másoknak

Igen te és az exed szép időket hagytatok magatok mögött (gyakran életed legkedvesebb emlékeit) de fontos teret engedni másoknak, hogy jó kapcsolatot tudjanak kialakítani veled - ami további szép emlékeket eredményezhet. Általános, hogy összehasonlítjuk az új embereket az exünkkel vagy falat építünk magunk köré biztonsági okokból. Végül is ki akar újra megsérülni? Na meg persze tanultunk a múltból.

Egy kis óvatosság nem árt, de gyakran ez érzelmi bezárkózáshoz vezethet. Végül is, nincs az a srác, aki olyan jó lenne, mint _____. piedesztálra helyezted a volt barátod ahova senki nem érhet fel (legtöbbször maga az exed sem, ha visszagondolsz a kapcsolatotok részleteire). Az is tendencia, hogy az új srácokat olyan helyzetekbe hozod, amelyekben az exeddel voltatok, hogy figyeld vajon ugyanúgy reagálnak-e.

Szerző: O.K. - pinkvanilla.hu

Tags:
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook