A gay.com tulajdonosa rengeteg pénzt veszített

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Üzleti világ

Images: newsA weboldal tulajdonosa a PlanetOut nevű cég aki az alapítás óta 100 millió USA dollárt (közel 15 milliárd forint) veszített.

Az adatok a New Yorki tőzsde legfrissebb adatai alapján kerültek nyilvánosságra. A vállalat legnagyobb veszteségeit katasztrófális hajóutak szervezése hozta. 2007 májusában drága hajóutjaik iránt nagyon visszaesett a kereslet ami tetemes veszteséget hozott a negyedévre és nagyot zuhant a részvényeik ára. Júliusban Bill Gates fektetett be a cégbe. Ugyanebben a hónapban bezárták a londoni és a buenos airesi irodáikat költségcsökkentés céljából. 273 embert bocsájtottak el. Idén januárban a cég értéke 13 %a volt a 2007 januárinak.

A PlanetOut tulajdonában van Amerika vezető LMBT magazinja a The Advocate, a Gay.com, a PlanetOut.com, az Advocate.com, az Out.com, az OutTraveler.com és a HIVPlusMag.com, valamint jónéhány angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelvű honosított Gay.com site.

A Planetout-nak legalább 1-2 évébe kerülhet kilábalni a jelenlegi helyzetéből és lehetséges, hogy felnőtt üzletágaitól is meg kell válnia. A hajózási üzletágat még tavaly novemberben értékesítették.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook