Meleg az Apple új vezetője

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Üzleti világ

tim cook tim cook

A kinevezéssel valószínűleg Tim Cook lett a világ legbefolyásosabb homoszexuálisa ezzel összhangban 2011-ben az Out Magazine is a legbefolyásosabb meleg embernek választotta.

Tim Cook hét éven keresztül volt az Apple operatív igazgatója. 1998-ban csatlakozott az Apple-höz, akkor a cég világszintű tevékenységeinek alelnökeként, ezután nevezték ki operatív igazgatónak. Mielőtt az Apple-höz került volna, Cook a Compaq-nál dolgozott, sőt 12 évet eltöltött az IBM-nél is, ahol a PC részleg gyársási és műveleti felelőse volt.

Az utóbbi néhány évben Cook szerepe folyamatosan nőtt, ahogy Steve Jobs jobbkeze lett a részvényesek számára rendezett eseményeken, és az elemzőknek szánt beszámolókon. Mostanában pedig egyre hatékonyabban vett részt az új termékek bevezetésében is.

Cook-ot először 2004-ben kérték fel a válallat napi ügyeinek irányítására, amikor Steve Jobs betegség miatt nem tudta betölteni posztját, később pedig 2009-ben, amikor májtranszplantációja volt. Az esetleges vezetői váltás témája idén került elő újra, amikor Jobs ismét kényszerpihenőre ment egészsége miatt.

Cook soha nem beszélt szexuálitásáról nyilvánosan. Egyedülállő férfi, megrögzött agglegénynek látszik, pletykálnak róla az Apple berkeiben, bennfentesek is megerősítik a hírt és tiltakozik senki az Out Magazine-ban elfoglalt listahelyezése és wikipediája bejegyzése ellen sem. De melegnek lenni San Franciscoban nem probléma. Azt beszélik most, hogy előlépett a cég többivezetőjének egy része támogatná a coming outját másik részük pedig aggódna az emberek reakciója miatt. Mindenesetre a meleg jogokért folytatott harcban számítana és az iparnak is jöt tehetne.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook