Az Allianz fellép a szexuális kisebbségek munkakörülményeinek javításáért

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Üzleti világ

melegbarát cégek allianz

A német Allianz a szexuális kisebbségekhez tartozó dolgozók munkakörülményeinek javítását szorgalmazza, a világ legnagyobb biztosítótársasága levélben fordult az ügyben a vezető német vállalatokhoz - írta a Handelsblatt csütörtökön online kiadásában.

A német üzleti lap szerint az Allianz személyzeti főnöke elektronikus levélben fordult a frankfurti DAX tőzsdeindexben szereplő 30 német óriásvállalatnál hasonló beosztásban dolgozó kollégákhoz. A biztosító vezetősége "a 'közösen többet érhetünk el' mottóval szeretné megvitatni önnel, valamint a politika, a gazdaság és a társadalom képviselőivel, hogy miként lehet javítani a munka világában a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek integrációját" - áll a Handelsblatt által látott bizalmas levélben, amelyet Christian Finckh személyzeti vezető Michael Diekmann vezérigazgatóval egyeztetve küldött el.

Számos címzett csodálkozva fogadta az e-mailt. "A munkavállalók szexuális beállítottságához a vállalatnak nincs köze" - nyilatkozott a Handelsblattnak a Lufthansa egy szóvivője. Hasonlóképpen reagált a Volkswagen illetékese, aki szerint "a szexuális orientációnak nincs szerepe" a munkában.

Többen valószínűleg nem fogadják el a meghívást. "A kisebbségek támogatása és védelme a személyzeti politikánk alkotóeleme, ezért aztán nézetünk szerint a részvétellel nem szereznénk többlettudást" - fogalmazott egy szóvivő a Metro csoporttól, amelyhez a Mediamarkt és a Saturn hálózat is tartozik. Az RWE energetikai óriás és a Henkel képviselői is visszafogottan reagáltak - írta a német üzleti lap.

Ugyanakkor a szexuális kisebbségek érdekképviseletei üdvözölték a kezdeményezést - tette hozzá beszámolójában a Handelsblatt. Stuart Cameron, a MILK meleg és leszbikus karrierépítő hálózat vezetője az újságnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az Allianz lépése lehet a kezdet a munkaerőpiaci integráció erősítésének folyamatában.

Forrás: MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook