Férfi- és nőkolbászt alkottak Németországban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Feminizmus

Férfi és női kolbász szexizmus

Férfi és női kolbászt árul Németországban egy üzletlánc, ám a nemes választékbővülés nem örömet keltett több vevőben, hanem felháborodást.

A férfiúi kolbászok jóval fűszeresebbek és kétszer vastagabbak, mint a nőknek készült portéka. Ennek ellenére a "nőkolbász" kerül többe, méghozzá jóval többe. A csomagolást szintén bírálják feministák, egyértelműen szexistának bélyegezve. A nőknek szánt kolbászon izmos férfi feszít félmeztelenül felhős égháttérrel, míg a férfiaknak ajánlotton vonzó nő tüzes háttérrel.


"Természetesen nem dől össze a világ a kolbászoktól, viccnek is lehet tekinteni, de az egész makacsul továbbra is nemek közötti minőségi különbséget sugall az embereknek - írta Antje Schrupp feminista újságíró politológus világhálós blogjában. - Megmutattam a páromnak a kolbászokat a csomagolásukkal, és ő is felháborodott, erre már klaviatúrát ragadtam! A probléma ráadásul általános, láttam már női és férfi mustárt is" - idézte a The Local című svéd lap német kiadása Schruppot.

Az üzletlánc részéről közölték, hogy a nőkolbász azért drágább, mert a férfinál jóval soványabb, alacsonyabb zsírtartalmú húsból és kiváló minőségű zöldségekből készült.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook