Támogató és ösztönző programokkal növelhető a nők száma a felsővezetésben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Feminizmus

GE nők hálózataGE nők

A hálózat márciusban egy globális női konferenciát rendezett Orlandóban. A konferencia legnagyobb tanulsága az volt, hogy a közép-kelet-európai régióban, ahol számos, a történelemből és a jelenlegi gazdasági helyzetből is fakadó kihívással kell szembenézni, szemléletváltásra van szükség. Ezek a tapasztalatok indították el a kerekasztal-beszélgetések sorozatát, amelynek következő ülését májusra tervezik a vezetők.

"Meggyőződésem, hogy a férfiaknak és a nőknek együtt kell tenniük azért, hogy egy igazságosabb és ugyanakkor erőforrás szempontjából is hatékonyabb rendszert, kultúrát teremtsünk meg. Ezért azt üzenem a nőknek: dolgozzanak és tanuljanak keményen, merjenek újító ötletekkel előállni és bátorítsák a többi nőt álmaik megvalósítására" - vallja Szabó Eszter.

A hálózat programjaiban résztvevők rendszeres találkozók, tréningek keretében fejlesztik önmagukat és egymást. A helyi eseményeket regionális és globális rendezvények egészítik ki. Ezek során megosztják tudásukat, tapasztalataikat arról, hogyan válhatnak sikeressé munkahelyükön, hogyan teremthetnek egyensúlyt a karrier és a magánélet között, hogyan építhetik és ápolhatják kapcsolataikat, miként segíthetik előadóként, mentorként vagy szponzorként maguk is a fiatalabb generációt céljaik megvalósításában.

A statisztikák és a tanulmányok szerint a nőknek nehéz a felsővezetésbe kerülniük, ha támogató program nélkül, egyedül próbálnak érvényesülni. A GE Nők Hálózata (GE Women's Network) globális önkéntes szervezet azért alakult meg 1997-ben 42 csoporttal, hogy elősegítse a női esélyegyenlőséget a tehetséges nők személyes és csoportos fejlesztésén keresztül.

"Ötven éve még arra nevelték a nőket, hogy támogató szerepet töltsenek be a férfiak mellett a munka világában, pedig a különböző kulturális, szociális háttérrel és tudásbázissal rendelkező munkatársak együttes munkája hatékonyabbá teszi a cég működését" - vélekedett.     Szabó Eszter, a GE közép- és kelet-európai kommunikációs és public affairs igazgatója, a GE Nők Hálózatának (GE Women's Network) kelet-közép-európai társelnöke szerint a nők többsége nem tudja elképzelni magát egy vállalat vezérigazgatójaként, mivel a felsővezetés legmagasabb szintjén férfiakat látnak. Ahhoz, hogy egy nő is sikeres lehessen egy ilyen pozícióban, látnia kell maga előtt jó példákat.

Ha magukra hagyják a nőket, a felsővezetésben továbbra is tíz százalék alatt marad a számuk, ezért a férfiakkal azonos képességű nők nagy százaléka nem éri el azt, amire képes lenne. Ez veszteség az egyénnek is és a cégeknek is - vélik a munkacsoport tagjai.

Támogató és ösztönző programokkal növelhető a nők száma a felső vezetésben - vélik a GE Nők Hálózata önkéntes szervezet tagjai, akik kerekasztal-beszélgetéseken vitatják meg a témában rejlő lehetőségeket, a következő rendezvényt a tervek szerint májusban tartják.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook