Minden harmadik lengyel vállalatot nő vezet

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Feminizmus

női vezetők lengyel

Minden harmadik lengyel vállalatot nők vezetik, ami azt jelentheti, hogy Lengyelországban könnyebb a hölgyeknek magas beosztásra szert tenniük, mint például általában az unióban - írta a Puls Biznesu gazdasági napilap a Grant Thornton nemzetközi tanácsadó cég legújabb jelentésére hivatkozva.

A felmérésben 40 ország vett részt. Az eredményekből kitűnik, hogy a vezető pozíciókban elhelyezkedett nők száma Lengyelországban eléri a 30 százalékot, míg az uniós átlag 24 százalék.

A lengyel központi gazdasági információs központ (COIG) adatai szerint azonban a hölgyek által vezetett vállalatok száma évről évre csökken. 2011-ben a cégjegyzékben szereplő alanyok 32,2 százalékában töltöttek be vezető funkciót, ami fél százalékpontos csökkenést jelent ez előző évhez, négy éves viszonylatban pedig már megközelíti a három százalékot.

Jaroslaw Nowroteket, a COIG elnökét aggasztják az adatok, mert feltételezhetően arra utalnak, hogy egyre kevesebb hölgyet választanak meg vezetői posztra. Ugyanakkor szerinte az is valószínű, hogy a "feminizált" vállalatok gyakrabban esnek ki a piacról.

Forrás: MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook