Női vezetők az üzleti szférában - út a sikerhez!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Feminizmus

nők jogai nőjog

Világos, ha több nő van vezető pozícióban, az hozzájárul a teljesítmény – így a versenyképesség – növeléséhez. Ma tettünk egy lépést afelé, hogy a nők aránya az évi fél százaléknál gyorsabban növekedjen – fogalmazott dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Európai Parlament szerdai szavazásának értékelése során.

Az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának tagja kiemelte:  mind az Európai Bizottság, mind a magánszektor által készített tanulmányok bebizonyították, hogy összefüggés van a vállalkozások jobb gazdasági és pénzügyi eredményei, valamint aközött, hogy vannak-e nők a vállalkozás döntéshozatali szerveiben. A Kratsa-jelentésben önkéntes lépésekre biztatjuk a cégeket; arra, hogy vezető testületeikben a nők aránya 2015-re 30, 2020-ra pedig már 40 százalékot érjen el  – fogalmazott Gurmai Zita, hangsúlyozva, hogy amennyiben az önkéntes lépések nem vezetnek eredményre, kötelező női kvótát elrendelő jogszabályt kellene alkotnia a Bizottságnak.

Gurmai Zita hozzátette:  hiszem, hogy összetett megközelítést kell alkalmaznunk. A nyilvánvaló diszkriminációt csökkentik a kvóták, de ez csak az első lépés. A hátrányos megkülönböztetés okait kell megszüntetni, többek között oktatással, a szakmai és családi élet összeegyeztetésének könnyítésével. Az első lépést viszont közösen kell megtenni. Örülök, hogy hosszú évek óta először jobboldali kollégáink is mellénk álltak ebben a kérdésben.

MTI OS

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook