Ajánló - Mindent anyámról premier a Pesti Színházban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

mindent anyámrólszínház

A Mindent anyámról az elmúlt évtized egyik legsikeresebb európai filmjének, Pedro Almodóvar Oscar-díjas alkotásának színpadi változata, amelyet Magyarországon a Pesti Színház közönsége láthat először. A mű megrázó erővel beszél bűnről és erényről, pusztító, önző szenvedélyekről és a másokért való alázatos áldozathozatalról.

A két női főszerepet, az anyát és a sztárszínésznőt Börcsök Enikő és Hegyi Barbara alakítja, a fiút Varju Kálmán, a transzvesztita barátot Epres Attila játssza. Az előadást a filmrendező Kamondi Zoltán állítja színpadra, akinek nevéhez több, jelentős szakmai visszhangot kiváltó színházi produkció is fűződik.

"Ajánlom anyámnak, és azoknak a nőknek, akik szerepeket játszanak, azoknak a férfiaknak, akik nőket játszanak." (Almodóvar)

Felkavaró, érzelmes történet egy anyáról, Manueláról, aki egy szörnyű tragédia után elutazik fiatalsága színhelyére, Barcelonába, hogy megkeresse fia apját. De az emlékek után kutatva csak régi barátját, a transzvesztita Agradót találja meg, megismerkedik Rosával, a prostituáltakat gyámolító apácával, és annak a híres színésznőnek lesz az asszisztense, akit fia, Esteban rajongásig szeretett. A magányos nők között sorsszerű, mély barátság szövődik... Egy új, több szálon futó történet veszi kezdetét, amely talán csak egy kamaszfiú, Esteban képzeletjátéka, írói és rendezői kísérlete, hogy megtudja ki az apja, és megértse anyját, aki sohasem osztotta meg vele titkait.

Előadások időpontja: 2010. február 25. - Csütörtök - 19:00 - Lenkei Lajos b.3.ea.
2010. február 26. - Péntek - 19:00 - Upor Tibor b.3.ea.
2010. február 27. - Szombat - 19:00 - Bemutató

Részletesebb információk a darabról a pinkvanilla.hu-n

Mindent anyámról - film

pinkvanilla.hu

Kapcsolódó cikkek

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook