Programajánló: 10. LIFT Fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2005 óta megrendezett őszi fesztiváljának célja, hogy kreatív alkotások bemutatásán keresztül támogassa a nők önkifejezését, teret adjon a leszbikus és feminista kultúra és közéleti gondolatok számára.

lift fesztivál 2015

A fesztivált kizárólag önkéntesekkel, nagyrészt a közönség adományaiból, illetve pro bono szolgáltatásokat felajánló szakemberekkel együttműködve szervezik. Az idei fesztivált 95 adományozó mintegy 777 ezer forinttal támogatta.Tíz éve LIFTezünk, egyre többen, egyre táguló LIFT-ben, amibe mindannyian beférünk – nem csak nők, nem csak leszbikusok, nem csak fiatalok. Mindannyian, akiket érdekel a női alkotók, gondolkodók munkája, akik élvezik és támogatják a női tereket.

A szervezők azt ígérik, a tízes is tüzes lesz. Divattal, állatokkal, vallással, irodalommal, politikával, közös alkotással, bulival, tánccal, határok feszegetésével.

A LIFT egy olyan közösségi felvonó, amibe ha beszállsz, magad és mások felé is nyitsz. Ez a lift beemel egy inspiráló női térbe és végül beér egy feminista kultúr-révbe. Tetőtől talpig bevon, és közös pontokhoz visz, ahol fenntartások nélkül esik szó sok mindenről. Megtárgyaljuk, hogy momentán milyen színű rúzzsal csókolt homlokon a múzsa, vagy, hogy hogyan érintett meg a politika azokon a napokon is, de arra is akad alkalom, ha éppen felskiccelnél egy társastáncot, vagy annak adnál inkább hangot, hogy a társadalom sztereóban tipizál. És még sorolhatnám.

A LIFT az a közegből lett közösség, ahol a hasonlóság alapvetés, de nincsenek címkék. Hiszen leszbikusságunkban is sokfélék, nőiségünkben sokrétűek vagyunk, mert a nőiség nem reked meg egy szinten. Ahogyan a LIFT sem reked meg, de jobb, ha tudod: az nem para, ha bent ragadsz.

Láttasd magad önfeledten, őszintén, mert a lényeget a lényed adja! Ez teszi igazán nagyszerűvé a LIFT-et.

A programfüzet online verzióját ezen a linken találod.

Szálljatok be, mindig van egy hely! Irány felfelé!

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook