Elérhető a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál programja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

budapest pride 2013 budapest pride

Január 13-án, a Der Kreis - “A kör” című filmmel kezdetét veszi a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál. Két helyszínen, otthonos környzetben közel harminc vetítéssel és öt beszélgetéssel, könyvesbolttal, 17-én szombaton pedig a Fogasházban fergeteges bulival várnak benneteket.

A Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivált idén január 13-18. között rendezik meg, két helyszínen: a Kolor (Budapest VII., Király u. 13.) és a Hátsó Kapu (Budapest VII., Dohány u. 13.) ad helyszínt a vetítéseknek. A filmfesztivál új helyszínein barátaiddal és ismeretlenekkel úgy mozizhatsz, mintha otthon ülnél a kanapén. Ezért is kapta a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál az „Érezd magad otthon!” szlogent.

A filmfesztivál a Der Kreis - “A kör” című, Berlinben Teddy-díjjal jutalmazott és Oscar-díjra is nevezett svájci filmmel veszi kezdetét, január 13-án 20 órakor a Kolorban. A hét folyamán olyan további, Magyarországon csak most látható filmeket is vetítenek, mint a gyermekvállalás témáját boncolgató Talán egyszer, a fergeteges leszbikus musical, a Girltrash, a társadalmi nemek és szexuális orientációk határait feszegető Első látásra, a George Takei színész, Star Trek-szereplő életét feldolgozó Takei - Mi az irány, kapitány? című dokumentumfilm vagy az egy vak meleg fiú történetét feldolgozó brazil világsiker, az Amikor látlak. A Hátsó Kapuban további kísérleti és rövidfilmekkel várnak benneteket. A filmfesztivál teljes programja elérhető honlapjukon.

A filmfesztivál során megrendezett vetítésekre a jegyár egységesen 800 Ft. A Hátsó Kapuban látható Rövidfilm szekció vetítéseire a belépés ingyenes; az ajánlott adomány összege 500 Ft. A Budapest Pride a filmszerető közönségnek most bérletvásárlási lehetőséggel is kedveskedik: négy film áráért öt előadást nézhet meg az, aki előre megvásárolja bérletét a fesztiválra (a bérletek és jegyek előzetes vásárlásának helyszíneivel hamarosan jelentkeznek). Ráadásul szinte minden filmet kétszer is vetítenek.

A filmfesztiválon egyes filmekhez kapcsolódóan beszélgetésekkel is várnak benneteket. Ezek során szó esik a transzneműség megjelenéséről a filmvásznon, a roma, illetve a fogyatékkal élő LMBTQ emberek helyzetéről, a Nevem Love című rövidfilm rendezőjével, David Ferdmärrel pedig arról beszélgetnek, hogyan lehet 13, illetve 20 percben elmesélni egy élethelyzetet, egy traumát vagy egy kapcsolatot. A Kate Bornstein, kellemes és közveszélyes, valamint a Szabad című filmek szerdai vetítése között a Vírust Est a feminizmus és a művészet hol szorosan összefüggő, hol ellentmondásos, de mindenképp izgalmas kapcsolatával foglalkozik. A beszélgetéseken a részvétel ingyenes.

A filmfesztivál ideje alatt, minden nap 17.00-tól 20.30-ig kedvezményes könyvvásárral is várnak benneteket a Kolorban. Közel száz olyan könyvet, szép- és szakirodalmi műveket gyűjtöttek egybe, amelyek az utóbbi években jelentek meg és LMBTQ témával foglalkoznak.

Január 17-én, szombat éjjel fergeteges bulival várnak a Fogas Házba, ahol a zenéről a !Szkafander (!aendroid és Legars) és a Deck Attack (Cyborg Templar és Infragandhi) gondoskodik. A belépés éjfél előtt 1000 Ft, éjfél után 1500 Ft.

budapestpride.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook