Megnyílt Brüsszelben Szabó Benke Róbert Hajadonok című fotókiállítása

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

hajadonokhajadonok/span>

Megnyílt péntek este a brüsszeli Balassi Intézetben Szabó Benke Róbert Hajadonok című fotókiállítása, a belga Summer of Photography (A fényképészet nyara) című biennálé részeként. A brüsszeli fotókiállítás-sorozat idén a feminizmus, illetve "a nemek kapcsolatának" témakörére épül.

Ehhez igazodik a magyar kulturális központban megnyílt tárlat is, amelynek alkotója 38 olyan nőről készített portrésorozatot, akik elmúltak 25 évesek, még nem mentek férjhez, és nem született gyermekük. Mindegyik lány menyasszonyi ruhában, magas talpú fehér szandálban, hajában fehér liliommal látható a saját otthonában, amelyen belül a pontos helyszínt, a hátteret, a pózt ők maguk választhatták ki.


Szabó Benke Róbert - Hajadonok

A brüsszeli biennálé kiállításainak sorában van egy másik magyar vonatkozású tárlat is: a De Markten galériában lengyel, lett, cseh, szlovák és bolgár fotók mellett Erdei Krisztina munkáit láthatja a közönség.

A BOZAR művészeti csarnok, a Summer of Photography fesztivál fő helyszíne június 18-tól várja a fotóművészet iránt érdeklődőket a 70-es évek feminista avantgárdját bemutató fotógyűjteményével.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook