Rae Spoon júniusban Budapesten lép fel

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

koncert Rae Spoon

A mesés hangú transznemű énekes, szerző története egyedülálló. Gyerekként sok megaláztatás, és támadás érte, gúnyolódások célpontja volt, melynek oka a kvírsége volt. Az énekes menekülésre használta a zenét, melyből saját világot építhetett, ahol biztonságban élhet, de amely egyúttal világsikert is hozott számára. Gyönyörű hangja egyszerre csal könnyeket hallgatói szemébe és ad reményt, mindenkinek, aki hasonlóan kirekesztett, meg nem értett helyzetbe kényszerül az élete során.

Préri Otthon (Prairie Home) címmel 2013-ban jelent meg legutóbbi albuma, amely az otthonról szól, ahová már nem térhetünk vissza. A lemez Kanadában hatalmas siker lett.

Ugyanebben az évben, azonos címmel, Raeről készült egy dokumentumfilm is, amely szintén nagy siker volt, fontos fesztiválokon vetítették. A film zenéjét az album szerzeményei adják.

Rae country zenészként kezdett, de ma már egyre inkább keverednek hangzásában az elektronika, a folk, gospel, indie, és a rock elemei. Hét szóló albuma jelent meg, háromban pedig alkotótársként vett részt.

Rae Spoon

Első regénye 2012-ben jelent meg First Spring Grass Fire (Kora tavaszi bozóttűz) címmel, melyet azonnal több komoly irodalmi díjra is jelöltek Kanadában és a transznemű irodalom fontos alapműveként tartanak számon hazájában. Idén áprilisban jelent meg második regénye, ebben társszerzőként Ivan E. Coyotte működik közre. Címe: Gender Failure (Dzsender kudarc).

Hazájában már bizonyított, és a tehetséges sokoldalú művész elfogadottsága ma már nem kérdés. Magyarországra először látogat. Izgalmas zenei csemegében lesz része mindenkinek, aki ellátogat a MÜSZIben megrendezésre kerülő koncertjére.

Időpont: 2014. június 14. 21:00
Helyszín: MÜSZI - 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1.
facebook esemény
Jegyek a helyszínen vásárolhatóak.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook