Lenyűgözte a párizsi kritikusokat a leszbikus filmeposz

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

Adéle életeAdéle élete

Tizenkilencedik alkalommal adták át Párizsban a Lumieres-díjakat. Az est háziasszonya Carole Bouquet filmszínésznő volt. A Franciaországba akkreditált újságírók a tavalyi cannes-i filmfesztiválon az Arany Pálmát elnyert Adéle élete című alkotásnak ítélték a legjobb film és a legjobb rendezés díját.

A film két főszereplőjét is díjazták: Adele Exarchopoulos lett a legígéretesebb színésznő, Léa Seydoux pedig a legjobb női alakítás díját vihette haza, amelyet egyébként két filmben – az Adele életében és Rebecca Zlotowski Grand Central című alkotásában – nyújtott játékáért kapott. A Grand Central nyerte el a zsűri különdíját is.

A legjobb férfi alakításért járó elismerést Guillaume Gallienne kapta az általa rendezett vígjátékban, a Les Garcons et Guillaume, a table című műben nyújtott játékáért. Ennek az alkotásnak ítélték a legjobb első filmnek járó díjat is.

A legjobb forgatókönyvnek járó szobrot Roman Polanski érdemelte ki a Vénusz nercben című filmjének forgatókönyvéért. A legígéretesebb férfiszínész Raphael Personnaz lett Bernard Tavernier Quai d,Orsay és Daniel Auteil Marius című filmjeiben nyújtott alakításáért. A legjobb Franciaországon kívüli frankofón film díját pedig a marokkói Nabil Ayouch francia-marokkói-belga koprodukcióban készült Les Chevaux de Dieu (Az isten lovai) című alkotása kapta.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook