Öngyilkos érzelmek - Bemutató a Szkéné Színházban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

szkéné színházszínház

Öngyilkos érzelmek címmel tart bemutatót a Feledi Project pénteken; a Christopher Isherwood regénye alaján született táncelőadást a Szkéné Színházban láthatja a közönség. A Christopher Isherwood Egy egyedülálló férfi (A Single Man) című regénye és az azonos című film nyomán készülő táncelőadást szombaton is műsorra tűzik - olvasható színház MTI-hez eljuttatott közleményében. A közleményben a rendezőt idézik, aki elmondta: nagy hatással volt rá Tom Ford 2009-ben bemutatott filmjének képi világa, zenei dallama, a szereplők és azok érzelmi világának ábrázolása.

"Éreztem, hogy kezdenem kell valamit ezzel a témával. Előadásomban szeretném a tánc eszközeivel a magányával megbirkózó embert ábrázolni, aki mély fájdalomba süllyed szerelme halála után. Magány, emberség, szerelem, elfogadás. A darabnak nem lényeges eleme a főszereplő homoszexualitása, mint a filmben, sőt, nagyon is inkább az emberi oldala az, ami megfogott és alkotásra késztetett" - fogalmaz a rendező.

öngyilkos érzelmek plakátA koncepció és a koreográfia a rendező-koreográfus ötlete és munkája, míg a dramaturgia a rendezőtársé, Lisztóczky Hajnalé, aki kilenc évig volt a Bozsik Yvette Társulat tagja. A táncművészek, Bajári Levente és Pazár Krisztina a Magyar Nemzeti Balett szólistái. A jelmezekért Napsugar von Bittera divattervező, míg az animációért, videóinstallációért Juhász Péter felel, a díszlet Minorics Krisztián munkája.

Feledi János már több produkcióban dolgozott együtt a jelenlegi alkotótársaival, köztük a Physpacom - Physical Space Communication és Puccini Lidércek című művében.

A Feledi Projectnek nem ez az első olyan munkája, amelyben filmet dolgoz fel: 2010-ben Egerben mutatták be az Idők folyamán című előadást, amely az Órák című film nyomán készült.

Színlap

Öngyilkos érzelmek - Christopher Isherwood A Single Man című regénye és azonos című film nyomán

"Életemben néhányszor átélhettem tökéletesen tiszta pillanatokat. Ilyenkor röpke másodpercekre a csend kiszorítja a zajt, ilyenkor csak érzek, nem gondolkozok. A tárgyak élesen kirajzolódnak és a világ olyan üdének tűnik, mintha most született volna. Nem tudom meghosszabbítani ezeket a pillanatokat, beléjük kapaszkodom, de mint minden más ezek is eltűnnek. Az életemet ezekben a pillantokban élem, azután visszahúz a jelen és észreveszem, hogy minden pontosan olyan, amilyennek lennie kell. És végül eljött!"

/részlet a filmből/

Előadók: Bajári Levente, Feledi János, Pazár Krisztina

Díszlet: Minorics Krisztián
Fény: Stadler Ferenc
Animáció: Juhász Péter
Jelmez: Napsugar von Bittera
Dramaturg-rendezőtárs: Lisztóczky Hajnal
Rendező-koreográfus: Feledi János

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook