LMBT témájú rövidfilmek is péntektől az EUShorts Fesztiválon

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

eushorts filmfesztivál eushorts

Az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál 2011-ben is folytatja a mozi egészségügyi reformját. A vitaminhiányos, télies időben Oscar- díjra jelölt, valamint a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon - Cannes, Berlin, Velence, Karlovy Vary, Clermont-Ferrand, Sundance – versenyző, kiváló minőségű, mellékhatások nélküli rövidfilmekkel serkenti a jókedvet és a vérkeringést november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban.

Dundi szinkronúszók, félresikerült bankrablás, trollkölyökre cserélt gyermek, graffititigris, szerelmes kamaszok és tragikomikus családok. Az idei EUShorts Európai Rövidfilm Fesztiválon péntektől jövő szerdáig 19 országból összesen 50 alkotást, köztük Oscar-jelölteket, fesztiválgyőzteseket és két fiatal magyar rendező munkáját láthatja a közönség a budapesti Toldi Moziban.

Az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztiválon összesen 50 alkotást mutatnak be november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban. A tematikus blokkokba rendezett alkotások Európa aktuális hangulatát hivatottak tükrözni, ami ugyan néha melankolikus, de a tavalyi erős borúlátást idén a kapaszkodók, megoldások kreatív keresése és a humor váltotta fel. A hat napos rendezvény alatt Magyarországon kizárólag az EUShorts Fesztiválon vetítik az Oscar-díjra jelölt Egy fiú szerelme, A 143-as kívánság, A gyónás és a Na Wewe című rövidfilmeket. A programban szerepelnek az A-kategóriás fesztiválok favoritjai, például a Berlinale fődíjasa, az Arany Medvével jutalmazott Incidens a banknál című svéd film és a Clermont-Ferrand Filmfesztivál nagydíjasa, a Tremblay-en-France című francia alkotás. A magyar nézők itt ismerhetik meg a legfontosabb fesztiválok, Cannes, Velence, Karlovy Vary és a Sundance legjobb versenyfilmjeit is. A közönségkedvencek közül végre Budapesten is látható a túlsúlyos szinkronúszó csapat történetét bemutató Bimbózó vízililiomok, a hipster-mágnesnek minősített Viszlát Super 8! vagy az életvidám, szerelmes musical, a norvég Kopasz krapek.

Az EUShorts az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is igyekszik bemutatni a legújabb trendeket és a filmkészítők új generációját. Az LMBT téma négy filmben is megjelenik.

Családi ügy
Családi ügy (CH)
Egy konvenciókon kívül élő család tragikomikus portréja. A bohém életmód meghagyta a nyomát a szülőkön és a gyereken egyaránt. A család nyers őszinteséggel beszél arról, milyen volt élni és együtt felnőni.


Kopasz krapek (NO)
Egy életerős musical arról, hogy legyél, aki vagy és szeress, akit akarsz..


Van vized? (IS)
Két rendkívűl félénk fiatalember először találkozik egy internetes randioldalnak köszönhetően. Egy esetlen beszélgetés után az események egyre intimebbé és egyre sutábbá válnak.


Születésnap (SE)
Sara egy meglepetéssel készül felesége, Katarina szülinapjára lányuk, Johanna és barátjuk, Fredrik segítségével. De ezen a koranyári napon Katarinának valami nyomja a szívét. Sarának úgy kell feldolgoznia a váratlan híreket, hogy közben a szülinapi bulit is le kell vezényelnie.

EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál

2011. november 18 -23.
Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.).

A filmeket eredeti nyelven magyar feliratozással, illetve fejhallgatóval angol hangalámondással lehet megnézni.

Jegyárak: 890 ft/blokk 
Fesztiválbérlet: 3990 ft (nyolc rövidfilmes blokk + ingyenes belépés az EUShorts hivatalos nyitóbulijára a svéd Air France fellépésével a Roham Bárban + italkedvezmények a Toldi Mozi felújított bárjában)

Jegyvásárlás a Toldi Moziban

Részletek: 
www.eushorts.eu
www.facebook.com/eushorts

Támogatók: Francia Intézet, Norvég nagykövetség, Goethe Intézet, Európai Bizottság, Malév Airtours,  Te Is Alapívány, NKA, Toldi Mozi, Burn, Budapest Film Zrt.
Médiatámogatók: Kreatív, Funzine, Pesti Est, Le Cool Budapest, Moha Online, Kultúrpart, Hetedik sor, Filmtekercs

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook