Erasure-koncert novemberben Budapesten

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

erasure koncert erasure

Budapesten is bemutatja napokban megjelent új albumát az Erasure; minden idők egyik legsikeresebb brit szintipop csapata november 18-án az óbudai Hajógyári-szigeten található Club Studióban lép fel.

Andy Bell és Vince Clarke 1985-ben alakult duója a héten megjelent, immár a 14. Erasure-albumot, a Tomorrow's World című anyagot turnéztatja október 12-től. A novemberi budapesti koncerten nagy slágereiket is eljátsszák - közölte a szervező Multimedia Concerts az MTI-vel.


Love to hate you - próba

Az Erasure-t Vince Clarke alapította. A billentyűs előtte tető alá hozta a Depeche Mode-ot (onnan az első lemez után, 1981-ben távozott), majd előbb Assembly néven próbálkozott, ezután 1983-ig Alison Moyet énekesnővel dolgozott együtt Yazoo néven. Andy Bell énekesre egy zenei magazinban, a Melody Makerben feladott hirdetés útján talált rá.

A szintetizátor által uralt hangzás, a könnyen emészthető dallamok nagyon gyorsan népszerűvé tették az Erasure-t, amely az azóta eltelt több mint negyedszázad során több mint 25 millió albumot adott el világszerte. A csapathoz olyan slágerek fűződnek, mint az Always, a Love to Hate You, a Breath of Life vagy a Sometimes, de a duó klasszikus Abba-dalokat is dolgozott fel óriási sikerrel.

Az új anyag, a Tomorrow's World elektro-pop és -soul stílusjegyeket visel magán. A lemez producere Frankmusic volt, aki korábban Lady GaGával és a Pet Shop Boys-szal is dolgozott együtt.

Andy Bell deklaráltan homoszexuális. Sokáig Paul J. Hickey volt a szeretője. Az első sztárok közé tartozik, akik nyíltan vállalták melegségüket a showbiznisz nem egyszer homofób világában, de ettől sokkalta szörnyűbb titkát, hogy HIV-pozitív, hosszú éveken át titokban tartotta. Hivatalosan csak 2004-ben merte felvállalni betegségét.

Korábban sokat érte az a vád, hogy nem áll ki mint híresség a melegek jogaiért, ő azonban ez ellen úgy szokott védekezni, hogy ő apolitikus, nem akar állást foglalni.

MTI/Wikipedia

jegyvásárlás

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook