Különdíjat kapott a Meleg Szemmel 20. epizódja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

meleg szemmel videoblog meleg

Egyesületünk, a Szimpozion, 2011. februárjában útjára indított egy videoblogot "Meleg szemmel" címmel, melynek keretében melegeket érintő témákról beszélgetünk. Alkalmanként vendégeket is hívunk, hogy autentikus válaszokat adjanak az éppen aktuális kérdésekre.

A sorozat 20. epizódja elnyerte a Fővárosi Önkormányzat EGYMÁSRA LÉPNI TILOS! 2011-es alkotói pályázatának KÜLÖNDÍJÁT.

Mindannyian szemtanúi lehetünk, hogy társadalmunkban a szexuális kisebbségeket érintő szélsőséges indulatok, kirekesztés és a tolerancia hiánya olyan problémák, melyek kezelése egyre kevésbé tűr halasztást – ezen verbális diszkriminációkat szimbolizálja sorozatunk 20. epizódja is.

A téma ugyan sokszor előkerül a médiában, azonban leggyakrabban érvelések és vitaműsorok formájában. Az ilyen tartalmak mellett a jelenleginél nagyobb mértékben van szükség az érzelmek és a személyes példa szintjén kommunikáló, egy-egy üzenetet egyszerűen és közvetlen stílusban megfogalmazó tartalmakra.

Blogunk célja az elfogadás elősegítése, az előítéletek eloszlatása; mind a melegek, mind a heteroszexuálisok ismereteinek növelése a melegségről, leszbikusságról, biszexualitásról és transzneműségről. Minden szombaton egy-egy új epizóddal jelentkezünk, melynek hossza 3-10 perc. Az epizódok a melegvagyok.hu/videoblog oldalon, valamint a Szimpozion Egyesület YouTube-csatornáján (youtube.com/user/szimpozion) tekinthetők meg. Az elkészült részeket DVD-n is elérhetővé tesszük offline vetítési célokra.

Hazánkban még kevéssé ismert a videoblog műfaja, mégis egyre inkább elnyeri a látogatók tetszését. Szeretnénk, ha nézőközönségünk bővülne, és blogunk heteroszexuális társaink számára is hasznos információkkal szolgálna.

Szimpozion Egyesület

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook