Meleg musicalen dolgozik a Scissor Sisters

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

musicalJake Shears és John Garden a britek kedvenc meleg regényének musical-adaptációjához ír zenét.


Az első kiadásA tervek szerint jövőre mutatják be a Broadwayen a Tales of the City című musicalt, amely a San Francisco-i illetőségű Armistead Maupin azonos című regényének a színpadi változata lesz. A regény a hetvenes évek végén jelent meg az Egyesült Államokban és óriási sikerére való tekintettel Maupin további hat folytatást írt hozzá - a legutóbbi éppen 2007-ben jelent meg.

A regényekből készült már televíziós miniszéria, és hamarosan musical formájában is megismerheti a közönség. A darab zenéjét a leghíresebb amerikai gay zenekara, a Scissor Sisters frontembere, Jake Shears és az együttes turnézenésze, John Garden készíti el.

A Tales of the Cityt 2006-ban Nagy-Britannia kedvenc meleg regényének választották, a sztori egy meglehetősen prűd fiatal lányról szól, aki előtt San Fransiscóba költözve egy teljesen új világ tárul fel. A musical főleg az első könyv történetét dolgozza fel, amely tizenkét szereplő - köztük a transzexuális házinéni, Anna Madrigal és a meleg kertész, Michael Tolliver - komplikált szerelmi életét meséli el.

est.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook