Ludwig 2 - A király visszatér musical újra színpadon!

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

ludwigmusical

Ludwig 2 -DER KÖNIG KOMMT ZURÜCH címmel kerül bemutatásra az újabb Habsburg musical Christopher Franke, Nic Raine és Konstantin Wecker műve. A Ludwig 2 musical történet II.Lajos bajor király - A Hattyúkirály életéről szól. A zord és kemény nevelést kapó homoszexuális uralkodó élete csupa vívódás, halálának pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok! Legalább annyi verzió kering róla mint Habsburg Rudolf haláláról!

II. Lajos nevéhez kötődik a Neuscwanstein kastély ami olyan mint egy mesebeli vár. Gyerekkori jó barátja volt unokahúga, Erzsébet bajor hercegnő, a későbbi osztrák császárné és magyar királyné. Közel álltak egymáshoz, összekötötte őket különcségük, a természet és a költészet iránt érzett szeretetük. Egymás csak Sirálynak és Sasnak nevezték; Lajos volt a Sas, Erzsébet a Sirály. A musicalben Sissi karaktere is felbukkan, hiszen barátságuk legendás volt!

Ludwig 2 - A király visszatér Ludwig 2 - A király visszatér Ludwig 2 - A király visszatér

A Ludwig 2 musical már korábban bemutatásra került és egy CD is megjelent belőle, de nem volt túl nagy sikere. Most átdolgozták a musicalt és új dalok is kerültek bele, így kerül ismét színpadra új címmel a Kepmteni Big Boxban. Premier 2011 július 7-én.

A musical legismertebb dala:

musicalinfo.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook