Ajánló - A Hat hét, hat tánc a Tháliában

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

színház színház

A Hat hét, hat tánc (Six Dance Lessons in Six Weeks) című színdarab Richard Alfieri amerikai író vígjátéka, melyet hatalmas sikerrel játszanak a világ legnagyobb városaiban. A darabban két eltérő korú, társadalmi helyzetű és életvitelű idegen a tánc közben megismeri, majd megszereti egymást, leküzdik a közöttük feszülő ellentéteket.


Lily Harrison (Vári Éva), a hatvannyolc éves asszony táncórákat akar venni öregek otthonában lévő lakásában. A Hat hét, hat tánc nevű tánciskola Michael Minetti (Kulka János) nevű tánctanárját küldi ki hozzá, hogy hat hét alatt, hat különböző táncra tanítsa meg a megrendelőt.

hat hét hat táncAz első héten tartandó swing órára megérkezik Michael. A különc módon öltözködő, kissé szemtelen és szókimondó és meleg tánctanár és a nyugdíjas lelkészné hamar összevitatkoznak. Lily ki is akarja rúgni Michaelt, aki keserű sorsára, életére hivatkozva visszakönyörgi magát, és végül elkezdik a táncórát.

A második hét leckéje a tangó. A lelkészné és a tánctanár újra összezördül, mert Lily hazugságon kapja Michaelt. A férfi dühösen mentegetőzik, végül elárulja, miért kellett hazudnia, és távozni is akar. Ekkor már Lily kezdi marasztalni, mert kezdte kissé megkedvelni a furcsa fiatalembert.

A harmadik óra a bécsi keringő. Ez alkalommal Michael az, aki Lilyre támad, mert megtudta, hogy Lily is hazudott neki. Ekkor Lily is bevallja, miért hazudott, elmeséli Michaelnek, hogy megözvegyült, és hogyan éli életét egyedül, magányosan. A tangó során közelebb kerülnek egymáshoz.

A negyedik heti órát Lily a tánciskolánál lemondja, meglepetésére Michael a szokott időben megérkezik. Sőt, levest is hozott magával, mert azt hallotta, az asszony megbetegedett. Lily vonakodik elfogadni, de Michael rábeszélésének nem tud ellenállni. A leves után foxtrottba kezdenek, és Michael látja, hogy Lilynek nincs is szüksége tánctanárra. Magánya miatt inkább társaságra vágyott, ezért kereste fel a tánciskolát.

Az ötödik héten már együtt mennek szórakozni, a gyakorlatban próbálják ki a cha-cha-chát. Mindketten fáradtan érnek vissza Lily lakásába, és kiöntik egymásnak lelküket. Lily volt férjéről, családjáról, Michael nem túl fényes kapcsolatairól mesél. Lily bírálja a férfit, amiért felhagyott a párkereséssel, inkább óvatosságra, megfontoltságra bíztatja.

Az utolsó óra a kortárs táncoké. Michael stílusos öltözékben megjelenik, ám az asszony gyengén, betegen fogadja, keveset táncolnak. A táncórák véget érnek, de kettőjük között mély barátság született. Végül az erkélyen táncolnak egy utolsót, melynek végén Michael felemelve öleli át Lilyt.

2010 szeptember 27. hétfő 19:00

THÁLIA SZÍNHÁZ
1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.

Szereplők:

Lily: Vári Éva
Michael: Kulka János

Rendező: Ilan Eldad
Magyar szöveg: Parti Nagy Lajos
Koreográfus: Király Attila és Cortés Sebastian
Jelmez: Jánoskúti Márta
Látvány: Fefe
Zenei vezető: Gebora György
Produkciós asszisztens: Fenyvesi Katalin

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook