Elmarad: Queer mozi keddenként 18-tól

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

queer mozi queer mozi

Ritka és jó filmek, kapcsolatokról, társadalmi nemről, megkülönböztetésről, identitásról & szexualitásról a hetedik kerületi Nyár utca 29. számban található egykori zsidó kaszinó épületében. Vagyis csak lettek volna ritka és jó filmek mivel a szervezők nyom nélkül lemosták a programot a palettáról!

 

Május 4. Otto or up with the Dead people:

Bruce LaBruce, a Raspberry Reich rendezőjének egyik legújabb filmje, amiből kiderül, a kapitalizmus miatt a világ egy szemétdomb, és mi rajta mind ebből a szemétből élő zombik vagyunk, és tudvalevőleg minden zombi meleg, de van, amelyik vegetariánus, úgyhogy még nem veszett el minden. (16+)

Május 11. Made in Secret:

dokumentumfilm (vagy nem?) egy csapatról, akik olyan pornót forgatnak, ami nem elnyomó, nem tárgyiasító, olyat, amilyen pornót ők szeretnének látni. Miért jutott ez eszükbe, hogy csinálják, és mi a titka az összetartásuknak? Egy film emberi kapcsolatok, konszenzusos (egyetértéses) döntéshozatal és egy megdöbbentő befejezés. (Nincsenek benne pornójelenetek:)

Május 18. XXY:

Az interszexuálisok többségénél születéskor a szülők eldöntik, melyik nemi szervet távolítsák el az orvosok. Alex szülei azonban úgy gondolták, gyereküknek joga van felserdülése után magának dönteni a neméről. Alex most tizennégy éves, és eljött az idő, amikor nemi identitása fontossá válik az életében. Gyönyörűen fényképezett, hiteles film, a témában alapmű.

Május 25. Shortbus:

a szabad szexualitás nem ért véget a 70-es években. A Shortbus egy szexklub New Yorkban, ahol magányosan és párban – vagy csoportban – élők találják meg egymást és a kielégülést, és a szeretetet is. (Játékfilm, explicit jelenetekkel 16+). A Hedwig and the Angry Inch rendezőjének újabb filmje.

Június 1. Falusi románc:

Dokumentumfilm egy halmozottan kisebbségi Love Story-ról egy eldugott zsákfaluban, ahol egy “városi” leszbikus és egy helyi cigány nő egymásra találnak. “Jött a Mari, és én rájöttem, hogy nemcsak ez az élet van” – mondja a kamerába a háromgyerekes cigány asszony, aki a férjével úgy jött össze, hogy az tizenhárom évesen megerőszakolta.

Június 8. Dog day afternoon:

Bankrablási történet egy forró nyári napon, megtörtént eseményeken alapul, a film poénját nem árulhatjuk el, de beleillik a tematikánkba! (Al Pacinoval a főszerepben).

Június 15. Stonewall:

Matt, egy fiatal meleg srác New Yorkba érkezik és útja egyenesen a meleg negyedbe vezet. Hamarosan a bontakozó melegjogi mozgalom, rendőrelnyomás és utcai lázadások kellős közepén találja be magát. A Stonewall lázadást az ő nézőpontjából mutatja be a film, játékfilm formájában.

Június 22. Be like others:

Dokumentumfilm, homoszexuálisok és transzszexuálisok életéről Iránban, ahol a homoszexualitás illegális és büntetett, a nemet változtató műtétet viszont államilag támogatják, ezzel belekényszerítve homoszexuálisok sokaságát a hagyományos férfi-női nemi szerepek (sokak számára elnyomó) kereteibe.

Június 29. Hedwig and the Angry Inch:

Rockmusical. A berlini fal leomlásával Hedwig, a transszexuális énekes nemzetközi turnéra indul, és közben életét dalban mondja el. A Shortbus rendezőjének korábbi, szórakoztató, szubverzív filmje.

Helyszín: Kaszinó, Budapest, VII. Nyár utca 29

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook