Meleg-Leg 2. rész: A 10 legszebb leszbikus szerelmes dal

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

leszbikus zeneMeleg-Leg

Melyek minden idők legszebb leszbikus szerelmes dalai? Ez mindenkinél ízlés kérdése, de íme itt van néhány azok közül a leszbikus szerelmes dalok közül, amiknek valamilyen jelentése volt életünk folyamán. Mivel csak 10 dalt választhattunk ki, ezért minden előadó csak egyszer szerepelhetett, s éppen ezért nehéz volt eldönteni kik is kerüljenek fel erre a listára. S íme, itt vannak a legnépszerűbb leszbikus szerelmes dalok:

1. Joan Armatrading: The Weakness in Me

Ha történt már valaha olyan veled, hogy egyszerre több emberbe voltál szerelmes, akkor EZ az a dal, mely híven kifejezi milyen gyötrő ez az érzés. A dal szerepel a The L Word sorozat hanganyagában Melissa Etheridge előadásában. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a leszbikusokat ragadja meg ez a dal. Ez az eredeti dal, Joan Armatrading klasszikusa, a The Weakness in Me. Ha nem ismered Joan Armatrading zenéjét, ez egy tökéletes dal, mellyel elkezdheted az ismerkedést.

2. The Indigo Girls: Power of Two

Nehéz csupán egyetlen dalt kiválasztani ettől a leszbikus duotól, a The Indigo Girls-től. A The Power of Two a jóban és rosszban egymás mellett való kitartásról szól.

3. Melissa Etheridge: Come to My Window

A "Yes I Am" volt az az album, amellyel Melissa Etheridge coming out-olt és erről az albumról a "Come to My Window" volt az abszolut sláger. Emellett nehéz volt eldönteni melyik Melissa Etheridge dalt is válasszuk. Mi ezt az 1993-as dalt választottuk. Ez a dal mindig minden idők egyik legjobb leszbikus szerelmes dala marad.

4. Sophie B. Hawkins: Damn, I wish I was your Lover

A "Damn, I wish I was your Lover" című szám egy igazi szexy szerelmes dal. Sophie, aki behozta a köztudatba az omniszeuális kifejezést, egyszerűen nem maradhatott ki a legjobb leszbikus szerelmes dalok listájából.

5. K. D. Lang: Constant Craving

Nem beszélhetünk leszbikus szerelmes dalokról anélkül, hogy meg ne említenénk K. D. Lang-et, a legklasszabb butch-ot, aki valaha country dalokat énekelt. A "Constant Craving" volt az a popzenei dal, mely meghozta K. D. Lang-nek az áttörést és egy nagyon dögös szerelmes dal.

6. Jill Sobule: I Kissed a Girl

Biztosak vagyunk benne, hogy Jill Sobule "I Kissed a Girl" című száma sok fiatal életét mentette meg. Bárcsak akkor is lett volna ilyen őszinte hangvételű dal arról, hogy megcsókolt valaki egy lányt, amikor a mai öregek is fiatalok voltak még.

7. Sade: By Your Side

Ez a dal arra ébreszthet rá, hogy a szerelem örökké tart, annak ellenére, hogy az a valaki, akit szerettél eltávozott az élők sorából, ő örökké él a szívedben, mindig melletted lesz.

8. Melissa Ferrick: Drive

Melissa Ferrick "Drive" című dala sokkal inkább a szexről szóló dal, mint szerelmes dal, de a magát nyíltan felvállaló leszbikus énekesnő orális szexről írt ódáját feltétlenül bele kellett vennünk a legjobb leszbikus szerelmes dalokat tartalmazó listába.

9. Ani DiFranco: If it Isn't Her

Ó, igen, ez az a dal, ami arról szól, amikor valakivel először találkozol és annyira beleesel, hogy semmi más nem érdekel, semmi mást nem veszel észre magad körül. A biszexuális rocker, Ani DiFranco barátnőjéhez írt dala, a "If it Isn't Her" az egyik legjobb leszbikus szerelmes dal.

10. Doria Roberts: Perfect

Doria Roberts egy helyes leszbikus csaj Atlantából. A Lilith Faire sztárja azt a pillanatot ragadja meg, amikor a szelemi életedben egyszerűen minden "Tökéletes".

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook