Visszavonul a leszbikus teniszezőnő

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

amelie mauresmo Mauresmo

A leszbikusságát 1999 óta nyíltan is vállaló kétszeres Grand Slam-tornagyőztes egykori világelső Amélie Mauresmo már októberben jelezte, azt fontolgatja, hogy befejezi profi pályafutását, és ezt ma jelentette be hivatalosan.

„Azért jöttem, hogy bejelentsem visszavonulásomat. Alapos megfontolás után hoztam meg ezt a döntést" – nyilatkozta Mauresmo.


„Nem akarok már többet edzeni. Amikor egyre idősebb leszel, egyre nehezebb a csúcson maradni. Kicsit szomorú, de ez volt a helyes döntés. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy kivételes pályafutásom legyen. Rengeteg élményt és erős érzelmeket kaptam a teniszpályán" – tette hozzá a francia.

Mauresmo 1983-ban kezdett teniszezni és ő lett az első francia nemzetiségű játékos aki világelső tudott lenni.

Pályafutását 1993-ban kezdte és nagyon büszke arra amit elért. -"Ilyen karrierről álmodtam mindig, szerettem volna Grand Slam-et nyerni. A világ minden pontján emelhettem trófeákat a magasba és csodálatos valamint hihetetlen tíz évet éltem meg."

A 30 éves sportoló 2004-ben vezette a női teniszezők világranglistáját, két Grand Slam győzelmét pedig 2006-ban szerezte: az Australian Openen és Wimbledonban. Jelenleg a világranglista 21. helyén áll.

Lehetséges visszatérésével kapcsolatban azt mondta bár megtanulta soha nem mondhatja, hogy soha mégis úgy érzi a legtöbb játékos aki visszatért sokkal fiatalabb volt nála visszavonulásakor.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook