Az NBC bocsánatot kér, mert nem mondták el, hogy Mitcham meleg

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

nbcAz olimpiai közvetítések kizárólagos joga amerikában az NBC tvtársaságé volt és most elismerik, hogy helytelenül közvetítették Matthew Mitcham történetét. Mint arról már korábban tudósítottunk a 20 éves ausztrál műugró a múlt héten aranyat nyert Pekingben.

Felháborodást keltett, hogy látszólag cenzúrázták a sportolóról készült felvételekt mivel nem mutatták amikor barátjával Lachlan-nal ünnepelte győzelmét. Az olimpiai játékok egyetlen nyíltan meleg férfi résztvevője az ausztrál himnusz elhangzása után odament a lelátóhoz és megölte az édesanyját valamint megcsókolta a barátját. Ezt az NBC tudósításában nem lehetett látni Amerikában.

matthew mitcham lachlan fletcherAz egyik vezető meleg blog azonnal tiltakozását fejezte ki, mire a tv azzal védekezett, hogy nem szándékosan hagyták ki az ominózus jelenetet. Az AfterElton.com felhívta rá a figyelmet, hogy aki nézte az NBC pekingi közvetítéseit az tudja, hogy az NBC szentelt időt a sportolók magánéletének bemutatására. Michael Phelps nyolc aranyáról és édesanyjával való kapcsolatáról, Usain Bolt három aranyáról és rekordjairól és még sok mindenki másról is megtudhattunk személyes dolgokat. Mitcham aranya egyszerűen nem volt annyira jelentőségteljes? Tették fel a kérdést. Ő egyszemélyben akadályozta meg, hogy a kínaik nyerjenek minden férfi műugró számot tehát ez nyilvánvalóan említésre méltó esemény volt.

Az NBC válasza erre először az volt nem mutathatják be mindenkinek a teljes életét, egyszerűen nincs rálehetőség.

Mindezek után tegnap végre az olimpiai közvetítések irányítója elfogadta, hogy hibáztak. Kijelentette sajnálják, hogy elszalasztották a lehetőséget, hogy bamuathatták volna Matthew Mitcham történetét. Bocsánatot kérnek mert véletlenül kihagyták. Elfelejtették megemlíteni az egyetlen meleg olimpikonról, aki mellesleg egy kínaiak uralta pontozásos sportágban nem kínaiként olimpiai bajnok lett utolsó ugrásáért pedig olyan magas pontszámot kapott, mint olimpián még senki és miután megkapta az aranyérmet rögtön odament a lelátón ülő barátjához, hogy homoszexuális.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook