Londonban zajlik a Meleg Futball Világbajnokság

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

fociTöbb mint két és fél évig készültek a londoniak a valaha tartott legnagyobb meleg és leszbikus sporteseményre az Egyesült Királyságban, a 2008-as meleg és leszbikus labdarúgó vb -re. A világ minden részéről érkeztek csapatok a szigetországba.

A Nemzetközi Meleg és Leszbikus Labdarúgó Szövetség (IGLFA) Világ Bajnokságát a Leftfooters FC nevű focicsapat rendezi Londonban augusztus 24 és 30 között. A kvalifikációs meccseket a Regent's Parkban tartják és a döntőket az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Leyton Orient FC stadionjában rendezik majd.

32 férfi és 8 női csapat indul a tornán 14 országból. Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Argentína, Uganda, Írország, Izland, Dánia, Dél-Afrika, Csehország, Svédország, Japán és Ausztrália csapatai vesznek részt a küzdelmekben.

Meleg Futball VB 2008

Versenyfalut alakítottak ki a Regent's Park központjában ahol a mérkőzések zajlanak. Az egy hét során rengeteg kultúrális és szociális rendezvényt is tartanak a meleg és leszbikus sportolók támogatásának céljával.

Az IGLFA Világ Bajnokságot évente rendezik és az elmúlt években a helyszínek Koppenhága, Chicago (a Gay Games részeként) és tavaly Buenos Aires voltak. 2009-ben június 14-21-ig Washingotn ad majd otthont a világversenynek.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook