12. Atlasz Sportnap: Tizenkettő, de nem tucat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

Szívesen mozognál, de nem tudod, kivel? Sportolni szeretnél, de nem találod a helyed? Érdekel a fallabda, a tollas vagy épp a floorball, de még nem tiszták a játékszabályok? Vagy talán csak egy jó társaságra vágysz?

atlasz lmbtq sportnap

Ha a fenti kérdések közül akár egyre is igen a válaszod, feltétlenül ott a helyed az Atlasz soron következő sportnapján, amelyet 2016. január 30-án, szombaton tartanak a BME Sportközpontban, illetve a Mányoki úti uszodában. Sporteseményüket a 12-es szám fogja meghatározni.

Na de mégis miért tizenkettő?

Mert 2016-ban ünnepelik az egyesület fennállásának tizenkettedik évfordulóját. Bár a sportágak száma még alakulóban van, azt szeretnék, ha – stílszerűen – 12 sportág közül szemezgethetnétek, így mindenki garantáltan megtalálja majd a neki testhez álló sportolási lehetőséget. Kínálatukban szerepelnek ütős labdajátékok (tollaslabda, fallabda, ricochet, asztalitenisz), a vízimádóknak lehetőségük lesz úszni, a magaslati levegőt kedvelők falat mászhatnak, a kerekezőket spinning órával, míg a küzdősport szerelmeseit karatéval várják. Meditálóknak lesz jóga is (méghozzá kétszer), a „zenés-pattogós” látogatók zumbázhatnak vagy aerobikozhatnak, a csapatsportok kedvelői pedig kipróbálhatják a floorballt. Ráadásul egész nap rendelkezésetekre áll majd a szauna és a konditerem, amit korlátlanul használhattok.

És hogy mi is az Atlasz pontosan?

Az Atlasz Sportegyesület 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a hazai LMBT (és azóta még hozzájött a Q) közösség sportolását. Teszi mindezt olyan környezetben, ahol a tolerancia és a nyitottság alapérték. Náluk nem szól meg senki az esetleges plusz kilókért vagy a kezdeti rutintalanságért, sem azért, hogy miként és kivel éled az életed, vagy hogy milyen a vallásod. Nekik csak egy dolog fontosabb a sportnál: az, hogy nem rekesztenek ki senkit. Kérdéseinkre elmondták, hogy bár nem fordítanak különösebb figyelmet arra, hogy a hozzájuk sportolni járók melyik betűhöz tartoznak a mozaikszóból, viszont azt érzik, hogy a lányok és a transz emberek aránya nincs egyensúlyban a fiúkkal. Kevés a lány és nem igazán vannak transz emberek. Idén eddig a jelentkezők között nagyobb arányban vannak lányok ami mindenképp biztató. Igyekeznek felmérni a lehetséges igényeket és megszólítani ezt a két csoportot is. Ha van véleményetek vagy ötletetek akkor azt nyugodtan írjátok meg nekik, ha van tapasztalatotok amivel tudnátok másokat is bátorítani a csatlakozásra azt hozzánk is eljuttathatjátok. A jövőben tervezik azt is, hogy a leszbikus illetve transz szervezetekkel is egyeztetnek majd annak érdekében, hogy sikeresebben tudják megszólítani az érintetteket.

Mi is lesz ezen a sportnapon?

Ez a nap egy kiváló alkalom lesz arra, hogy megismerkedj velük, sportolóikkal és tagjaikkal, hogy felfedezz új sportokat és akár sporttársakat is találhatsz magadnak. Szakosztályvezetőik és felkészült edzőik bevezetnek téged a labdajátékok, a vízi- vagy éppen a küzdősportok rejtelmeibe. Rózsaszín pólós segítőik mindkét helyszínen készséggel állnak majd rendelkezésedre, hogy a nagy kavalkádban megtaláld a neked leginkább megfelelő edzést.

És hogy miért érdemes ott lenned?

Azért, mert a mozgás jó kondíciót és szellemi frissességet biztosít, valamint azért, mert itt hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozhatsz és megtapasztalhatod a közösséghez tartozás érzését és élményét. Mert a tavalyi 120 látogatójuk nem tévedhet. És ha erre a napra még úgysincs programod, gondolja arra, hogy elképzelhető: a nagy ő itt vár rád.

További információk weboldalukon

Ha bármi kérdésed volna, keresd őket bátran itt

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook