Eurogames 2008 - Barcelona

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

eurogamesBarcelonában július 24-27-ig zajlott az európai meleg sportverseny a 12. EuroGames. Az 5300 résztvevő sportoló 40 %-a nő volt. Az eseményre 30000 ember látogatott ki.

A négynapos rendezvény egy grandiózus nyitóünnepséggel kezdődött az 1992-es nyári olimpiai játékok színhelyén. A versenyzők 28 sportágban mérték össze erejüket. Többek között szerepelt a programban tenisz, úszás, kosárlabda és társastánc. Konferenciák és kultúrális események is zajlottak a sportversenyekkel párhuzamosan. Az EuroGames mindenki számára nyitott nemtől, kortól, szexuális hovatartozástól és fizikai képességektől függetlenül.

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség évente rendezi a versenyt egy vagy több tagszervezetével közösen. Az első EuroGames Hollandiában volt Hágában 1992-ben. Tavaly Belgiumban Antwerpen volt a helyszín.

Jövőre a világ legnagyobb meleg sporteseménye is Európában lesz. A World Outgames 2009 ugyanis Koppenhágában kerül megrendezésre majd körülbelül 2 milliárd forintos költségvetéssel július 25 és augusztus 2 között 38 sportágban. A szervezők bizakodóan várják az eseményt annak ellenére, hogy általában nem igazán nyereségesek a meleg világversenyek.

Képek az Eurogamesről

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook