Luciano Moggi: A melegeket el kellene tiltani a futballtól

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

futballA Juventus egykori igazgatójának vitatható kijelentése mely szerint a homoszexuálisoknak nincs helye a focipályán nagy botrányt kavar.

A 70 éves Moggit az igazolások nagymesterének tartották mindaddig amíg 2006 nyarán egyik főszereplőként bele nem keveredett a nagy focibotrányba. Bár már a pályán kívülről de még mindig hangot ad véleményének a történésekkel kapcsolatban és egy ilyen alkalommal bonyolódott vitatható kijelentésekbe a homoszexuálisokról.

luciano moggi
Luciano Moggi

"Nem tudom, hogy a játékosok elleneznék-e hogy melegek legyenek a csapatokban, de én minden bizonnyal igen. Szinte biztosan állíthatom, hogy a kluboknál ahol voltam sohasem volt senki az. Soha sem akartam volna megvenni egy homoszexuális játékost. Ma sem tenném meg. Még ha hibát is követtem volna el akkor is ha kiderült volna valamelyikükről ő lett volna az első akinek mennie kellett volna. Egy kicsit régimódi vagyok. De jól ismerem a labdarúgás világát. Nem tudsz megélni ebben a világban, ha meleg vagy. Egy homoszexuális nem lehet labdarúgó. Az olasz bajnokságban nincsenek homoszexuálisok, sem a játékosok sem a vezetők között. Ez nem rasszizmus, ez a tény. A futballnak sajátos közege van, az öltözőben meztelenül vagy."

"Nincsenek meleg barátaim. Másfajta emberekkel barátkozom. Bár el kell ismernem a homoszexuálisok intelligens emberek, meg van az a képesség bennük, hogy másként tudják látni a dolgokat."

PinkVanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook