Budapest bemelegít az EuroGamesre

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

Eurogames eurogames

Jövő év június 27. és július 1. között a Friss Gondolat Egyesület szervezésében Budapest ad otthont a 14. EuroGames versenyeinek. Az első alkalommal 1992-ben megrendezett EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjai számára, évente más-más európai országban sorra kerülő amatőr nemzetközi sportesemény.

A jövő évi játékok szervezői a pénteki sajtótájékoztatón elmondták, hogy állami támogatást nem kapnak, de a verseny - amelyen 18 sportágban 3800 amatőr vesz részt - 1,5-1,8 milliárd forintot hozhat majd az országnak.

Az EuroGames felvezető eseménye lesz a ma (pénteken) kezdődő Icons Cup labdarúgótorna, amelyen öt olasz és egy magyar csapat vesz részt. A tornát Milánó és Róma után rendezheti meg Budapest.

A meleg Világjátékoknak is nevezett EuroGames szervezői közelebb akarják hozni a társadalom különböző tagjait, szerintük a sport az a terület, amely mindenki számára egyenlő feltételeket biztosít, így segít az előítéletek megszüntetésében. Hangsúlyozták, hogy az EuroGames sportrendezvény, a főváros és az ország vezetői azonban kisebbségi kérdésként kezelik, ezért támogatást sem adnak hozzá, ellentétben például Münchennel, ahol a 2004-es játékok szervezői helyszínül ingyen megkapták az Olimpiai Parkot.

Bolyán András, a budapesti EuroGames elnöke elmondta, hogy a meleg Világjátékokon mintegy 50 fős magyar csapat szokott részt venni. A legjobb eredményeket általában úszásban, sakkban, tollaslabdában és táncban érik el a versenyzők, akik átlagban hat-nyolc aranyérmet szereznek.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook