49 éve ezen a napon született a biszexuális kosaras

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

dennis rodman Dennis Rodman

Rodman, mindent megtett annak érdekében, hogy a külseje még csak véletlenül se hasonlítson a normálishoz. Pályafutását extrém helyzetek és öltözékek kísérték. Főként a rövid hajviselet híve, ami a színskála összes árnyalatában pompázott már, volt mikor tüskésre volt levágva vagy éppen csíkosra volt leborotválva, és volt mikor különféle jelek voltak belefestve.

Dennis Keith Rodman 1961. május 13-án született Trentonban, ahol zűrös körülmények között nőtt fel. Az ifjú tehetség még a középiskolai éveiben se tudta eldönteni mit kezdjen az életével, mi szeretne lenni, nem hogy azon gondolkozzon kosáredző vagy sztár legyen belõle.

A texasi Cooke County Junior College és egy oklahomai egyetem kosárcsapatában eltöltött éveknek köszönhetően, már nem csak a csapat legjobb pontszerzője, hanem a legjobb lepattanozója lett belőle.

1986-ban hivatalos számok alapján, Rodman 203 centiméter magas volt, azonban sokak szerint ez hamis adat volt. Az idény első felében erőcsatárként alkalmazták, majd ezután vált az NBA történetének legjobb hátvédjátékosává. 1990-ben megválasztották az év legjobb védõjévé. A 92-93as évadban gyengén szerepelt a csapat és Dennis rendőrségi ügybe keveredett, amiatt lecserélték Sean Elliottért. 1995 nyarán belépett a Chicago Bulls csapatába, ahol Michael Jordan és Scottie Pippen alkotta trióval zsinórban harmadszor vitték a csúcsig a bikákat. Pályafutása alatt rászolgált a Féreg becenévre, hisz összesen 193 500 dollár bírságot szabott rá ki a liga. Senkit sem sújtottak annyi bírsággal a liga 56 éves történetében, mint őt.

dennis rodman
Dennis egyik queer outfitjében

Utolsó alkalommal a finn Torpan Pojat, illetve a brit Brighton Bears csapat színeiben játszott, majd végleg abbahagyta a kosarazást.

De Rodman a pályán kívül sem volt mintagyerek. A magánélete is ugyanolyan zűrös volt, mint a kosarazása, elsõ feleségétõl 1989-ben született egy kislánya, majd rövid idõ után a híres modellt, Carmen Electrát vette nőül, akivel mindössze 5 napig volt együtt. Dennis Rodman ezután a pankrátori szakmában próbálkozott, azonban a filmiparban jobban megállta a helyét, s rengeteg jó filmben láthattuk viszont.

1997-es önéletrajzában, Bad As I Wanna Be, nyíltan írt biszexualitásáról is: Mindegy, hogy pasit vagy nőt szeretsz, ha szereted nem a neme a fontos.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook