A Gay Games és az Outgames egyesítik erőiket

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

meleg games Sportvilág

Az, amiről az elmúlt hat évben hiába is álmodott a meleg sportvilág, megvalósulni látszik. Az FGG - Federation of Gay Games és a GLISA - Gay and Lesbian International Sport Association arról egyeztetnek, hogy az általuk szervezett Gay Games-t illetve Outgames-t összevonva 2018-ban már egy közös meleg világsportversenyt rendeznek. Továbbra is ugyanolyan fontos szerepet kap majd a kultúra és az emberi jogok kérdése is a sport mellett.


A két szervezet közös munkacsoportot állít fel, amely folytatja a szükséges egyeztetéseket annak érdekében, hogy létrejöhessen az egyetlen világszintű és aztán négyévente megrendezésre kerülő rendezvény.

Az Outgames 2003-ban egy szerződés körüli vita miatt jött létre. 2006-ban Montrealban lett volna a Gay Games de a szervezők nem tudtak megegyezni az FGG-vel és úgy döntöttek ennek ellenére megtartják a játékokat. megalakították a GLISA-t és létrehozták az Outgames-t.

gay games, outgames

Most úgy áll a helyzet, hogy a VIII. Gay Games idén lesz Kölnben (Németország) július 31-től augusztus 7-ig, a 3. Outgames pedig Antwerpenben (Belgium) 2013-ban. A 2014-es Gay Games-t pedig Cleveland-ben rendezik.

Valószínűleg új nevet is kap majd az esemény, de erről korai még beszélni, mivel mindkét szervezet testületének el kell fogadnia az egyeztetések eddigi eredményeit.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook