Tanulmány: A családból való kitagadás egészségügyi kockázatokkal jár

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

AmerikaEgy Amerikában folytatott kutatás szerint a meleg, leszbikus vagy biszexuális fiataloknak akiket elutasít az előbújásuk után a családjuk nagyobb valószínűséggel lesznek egészségügyi problémáik kora felnőttkorukban.


A tanulmány szerint nyolcszor valószínűbb, hogy öngyilkosságot kísérelnek meg, majdnem hatszoros az esélyük arra, hogy depresszióba essenek és háromszor nagyobb az esély arra, hogy drogfüggővé váljanak.

A tanulmányt a San Francisco-i Állami Egyetemen készítették és az eredmények ismeretében abban bíznak a családok majd másképp viszonyulnak a meleg, leszbikus és biszexuális gyerekekhez és remélik az is magváltozik majd ahogyan az ellátórendszer kezeli az ilyen fiatalokat.

Ezek az újfajta kutatási módszerek magukhoz vonzanak más fejlesztési forrásokat, eszközöket és módszereket amelyekkel erősíteni lehet a családi kötelékeket, megelőzni a hajléktalanságot, csökkenteni a nevelőotthonba kerülő gyermekek számát és számottevően javítani az LMB fiatalok és családjaik életminőségét.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook