Nyugtalanító eredményeket hozott egy angliai meleg tizenévesek körében végzett felmérés

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

angliaAz angliai, nyíltan meleg tizenéves fiúk 47%-a nem tudná, hogyan mondjon "nem"-et a kockázatos szexuális kapcsolatokra, állítja az egyik ifjúsági website-on végzett új felmérés.
 

A Puffta 2009 felmérés a 12-19 év közötti meleg, biszexuális, és "bizonytalan orientációjú" angol fiúkat kérdézte szociális és szexuális szokásaikról.


A megkérdezettek nagyobb része 16 év feletti volt, akik úgy nyilatkoztak, hogy szexuálisan aktívak és majdnem a fele válaszolta azt, hogy szexelne kondom használata nélkül is.
 
A megkérdezettek fele állította, hogy érték atrocitások az iskolában homoszexualitása miatt, és háromnegyedük mondta, hogy a homoszexualitás soha nem került szóba az iskolában a szexuális viselkedéssel foglalkozó órákon.
 
A High School Musical sztárja, Zac Efron és a Skins-es Mitch Hewer fej-fej mellett lett a felmérésben részt vett fiúk szerint a "legszexisebb híresség".
 

zac efron mitch hewer


"A jó hír, hogy a mai generáció már sokkal magabiztosabb az ismerősök és barátok előtti "coming out"-tal kapcsolatban, mint az előzőek,"-olvashatjuk a website-on."De az iskola távolról sem a legbiztonságosabb környezet számunkra-és ebben nagyon nagy szerepe van annak, hogy az osztályközösségekben és órákon a homoszexualitás egyáltalán nem kerül szóba.
 
"Azzal, hogy hallgatunk a homoszexualitás kérdéséről és nem látjuk el a biztonságos szexre vonatkozó tanácsokkal a meleg fiúkat, természetesen nem meglepő, hogy közületek több, mint a fele számolt be arról, hogy atrocitások érték homoszexualitása miatt-és hasonlóan soknak közületek volt már része "nem biztonságos szexben"-vonja le a következtetést a felmérés.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook