Egy bostoni tanulmány szerint a gaydar igenis létezik

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

gaydarA tanulmány állításai szerint nemcsakhogy létezik a jelenség de nagyon gyorsan és elég nagy biztonsággal képes működni.

Egy júliusi szaklapban jelent meg a cikk amely azt állítja vannak emberek akik elég nagy pontossággal (a véletlenszerűséget kizáró arányban) meg tudják állapítani egy férfiról, hogy meleg vagy hetero csupán az illető arcáról készült fotókat tanulmányozva.

Tizenöt egyetemi hallgatónak mutattak 90 férfiról képeket amelyek alapján el kellett dönteni melegek-e vagy sem. A diákok fiúk és lányok voltak vegyesen. A képeket internetről szedték le személyes hirdetésekből és arcképtárakból. A vezető kutató elmondása szerint kényelmi okokból használtak férfiakról készült fotókat mivel a férfiak jelenléte sokkal dominánsabb a világhálón mint a nőké.

A kíséletben résztvevők az esetek 60%-ában 50 ezredmásodperc alatt (egy huszad része a másodpercnek) eldöntötték, hogy az illető meleg vagy hetero. Az esetek 55-70%-ában mindezt helyesen is tették.

Amikor több időt kaptak a résztvevők és akár tíz másodpercig is nézhették a képeket akkor sem voltak pontosabbak a választásaik. De amikor csak 33 ezredmásodpercet kaptak akkor nagyon pontatlanná váltak a választások.

A kutatók úgy vélik ez a fajta képesség, hogy felismerjük mások szexuális beállítottságát egy fajta evolúciós célt szolgálhat, hiszen ha tudjuk kivel kezdhetünk ki nagymértékban nőnek a randizási esélyeink. Tervezik a kísérlet megismétlését női arcokkal is.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook