Meglepően sok heteroszexuális "kipróbálta" a meleg szexet

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

Sok olyan ember, aki heterónak vallja magát, kipróbálta már, milyen azonos nemű partnerrel.

meleg szex

Egy nemrég megjelent kérdőív szerint meglepően sok, magát heteroszexuálisnak valló ember kipróbálta már a meleg szexet. A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) nemrég megjelentetett egy tanulmányt a "18-44 év közötti amerikai lakosok szexuális viselkedéséről, vonzódásairól és szexuális beállítotságáról".

Az analízishez a 2011-2013 között készült Országos Családfejlődési Felmérés adatait használták fel, melynek keretében 9175 embert kérdeztek meg Egyesült Államok-szerte.

Az eredmény az lett, hogy "a szexuális vonzalom és orientáció nagymértékű, de nem teljes összefüggést mutat a bevallott szexuális viselkedéssel" - vagyis, vannak melegek, akik kipróbálják a szexet ellelkező nemű partnerrel, illetve heteroszexuálisok, akik kipróbálták azonos nemű partnerrel.

A felmérés szerint "a magukat heteroszexuálisnak valló nők és férfiak körében a férfiak 12.6%-ának, míg a nők 2.8%- ának volt része szexuális élményben azonos nemű partnerrel". Az is szerepel a tanulmányban, hogy a magukat melegnek vagy biszexuálisnak valló nők 89.7%-a, míg a férfiak 67.9%-a volt már ellenkező nemű partnerrel - ami azért nem meglepő, mert sokan eleve azt feltételezik magukról, hogy heteroszexuálisok, mielőtt előbújnának.

Összesítve a fiatal nők 17.4%-ának volt már életében homoszexuális élménye, míg a férfiaknál ez az érték 6.2%. A férfiak nagyobb hangsúlyt is fektetnek arra, hogy "kizárólag az ellenkező nem iránt" éreznek vonzalmat; így a nők 92.1%-a, míg a férfiak 81.0%-a nyilatkozott.

Ami a rasszokat illeti, a "latin nők (11.2%) mind a nem latin fehér (19.6%) és a nem latin fekete (19.4%) nőkhöz képest ritkábban vettek részt leszbikus aktusban, míg a férfiak esetében az azonos nemű kapcsolatok gyakoriságát a faji eredet nem befolyásolta".

Tavaly egy másik kutatás során az az eredmény született, hogy a brit fiatalok fele nem vallja magát 100% heterónak.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook