További kutatások is megerősítik, hogy az azonos nemű szülők gyerekeivel nincs semmi baj

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

Újabb kutatás jelent meg, mely szerint az azonos nemű szülők gyerekei ugyanolyan jól teljesítenek az életben, mint a különnemű párok gyermekei.

meleg apa

A tudósok megvizsgálták az amerikai azonos nemű szülők által nevelt gyerekek egészségét. Az eredmények alapján elsődlegesen azt ajánlják, hogy biztosítva legyen ezen gyerekek jogi védelme, mert továbbra is erős a kirekesztés, a diszkrimináció.

A kutatás vezetője, Dr. Ellen
Perrin azt mondja: "Mivel a megbélyegzés továbbra is megnehezíti a meleg férfiak gyermekvállalását és a meleg apák, valamint gyermekeik életét, a mi eredményeink is hangsúlyosan mutatják, hogy az azonos nemű szülők által vezetett családok társadalmi és jogi védelemre szorulnak."

A Perrin-féle kutatócsoport 47 államban összesen 732 meleg apa válaszait elemezte. Egy internetes kérdőívben az apákat gyermekeik egészségi állapotáról kérdezték, beleértve a tanulmányi eredményeket, az önbizalmat és a barátkozási képességet.

Perrin a bostoni Tufts Orvosi Központban levő Lebegő Gyermekkórházban a Különleges Nevelési Igényű Gyermekek Központjának az igazgatója. A megkérdezett meleg apák 88%-a szerint gyermekük nem boldogtalan vagy depressziós - a népesség egészét vizsgáló kérdőív eredménye 87%.

Hasonló válaszok érkeztek arra a kérdésre, hogy sokat aggódnak-e a gyerekek. A válaszadók 36%-a esetében a gyermek valamelyik szülő egy előző, heteroszexuális kapcsolatából született. A meleg apák gyerekeinek 38%-a nevelőszülőség vagy örökbefogadás útján került a családba, 14% pedig béranyaságból született.

A kutatók arra a problémára is rámutattak, hogy sok meleg szülő nem pályázhat közös örökbefogadásra. A meleg apák kb. harmada nyilatkozott úgy, hogy megbélyegzést szenvedett el melegsége miatt; ennek forrásaként többnyire a baráti kört, a családot, illetve vallási közösségeket jelölték meg. Szintén harmaduk számolt be arról, hogy a gyermeküket érte bántalmazás vagy csúfolódás a kortársaik részéről.

"Az adataink megerősítik a korábbi kutatók által feltárt tényeket, nevezetesen hogy az azonos nemű szülők gyermekei minden területen ugyanolyan jól teljesítenek, mint azok, akiknek heteroszexuálisak a szülei", mondta Perrin az Amerikai Gyermekorvosi Akadémiának adott nyilatkozatában. A cikket hivatalosan vasárnap teszik közzé a Gyermekorvosi Akadémiai Társaságok éves találkozóján Baltimore-ban. A kutatás és annak eredményei ezután kerülnek részletes felülvizsgálatra.

pinkvanilla.hu
Forrás: PinkNews

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook