Arcról nem lehet megállapítani, hogy ki meleg

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

tanulmány tanulmány

Azt mondják, minden rá van írva az ember arcára – kivéve az, hogy melyik nemhez vonzódik. Egy új tanulmány azt találta, hogy a legtöbb ember nem tudja megmondani ránézésre azt, hogy ki meleg és ki nem az, mert a homoszexuális férfiak arcán általában több “férfias” vonás található, mint a heteroszexuális férfiakén.

Az általánosan elfogadott nézettel szemben, miszerint minden meleg férfi nőies, a kutatás megállapította, hogy a homoszexuálisok általában ” szélesebb és rövidebb arccal, kisebb és rövidebb orral, és elég széles, masszív állkapoccsal rendelkeznek a hetero srácokhoz képest. A Huffington Post számolt be a Center for Theoretical Study at Charles University-n cseh kutatók által készült kutatás eredményeiről.

Az első tanulmányban 80 férfi (40 meleg – 40 heteroszexuális fehér, cseh) arcvonásait összehasonlították össze egymással és 11 ezer koordinátát elemeztek, az az eredmény jött ki, hogy a meleg férfiak különböző morfológiai jellemzői általában férfiasabbak.

A második tanulmány azt vizsgálta, hogy megtudják-e határozni arckép alapján a kutatásban résztvevők, kicsoda heteroszexuális és ki meleg. A válaszadók nem tudták megállapítani a szexuális orientációt a képek alapján. Értékelniük kellett azt is, ki mennyire férfias vagy nőies, a meleg pasikat nagyon férfiasnak pontozták a résztvevők.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook