Európai LMBT kutatás: utolsó felhívás

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

LMBT kutatás kutatás

Az Európai LMBT Kutatás (http://lgbtsurvey.eu), amely valamennyi 18 évnél idősebb, az Európai Unió és Horvátország területén élő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű ember előtt nyitva áll, június 30-án véget ér.

Áprilisi indulása óta a kérdőívet több mint 85.000 válaszadó töltötte ki. Európa valamennyi részéből több tízezer LMBT ember vett részt a kutatásban, amely jól mutatja, hogy a kérdőív az embereket valóban érintő kérdésekkel foglalkozik. A részvétel e magas szintje még jelentősebbé teszi ezt a kutatást, amely mindezidáig a legnagyobb tudásbázis az LMBT emberek helyzetéről.

Valószínűleg ez a kutatás lesz az európai LMBT emberekkel kapcsolatos legfontosabb empirikus információforrás a következő években. Az Európai LMBT Kutatás szervezői (az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége és a Gallup) valamennyi, az EU és Horvátország területén élő LMBT embert, akinek még nem volt lehetősége a kérdőívet kitölteni, arra kéri, hogy tegyen róla, hogy mindenki tapasztalata számítson; írjunk együtt történelmet!

UTOLSÓ LEHETŐSÉG

A szervezők minden LMBT embert emlékeztetnek arra, hogy a kérdőív kitöltése bár fontos, nem az egyetlen lehetőség a részvételre: azzal is hozzájárulhatnak a kutatás sikeréhez, ha terjesztik a hírét azok körében, akik még nem töltötték ki. Az utolsó két hétben most az a legfontosabb, hogy azokhoz is elérjünk, akik legkevésbé vannak online, és ezért kisebb eséllyel találkoztak a kutatási felhívással az interneten. Mindezidáig az Európai LMBT Kutatásban viszonylag kevés nő, 50 év feletti, illetve csak általános vagy középfokú végzettséggel rendelkező személy vett részt.

A Kutatási Csapat  arra kéri azokat, akik segíteni szeretnének, hogy csatlakozzanak az Európai LMBT Kutatás Facebook vagy Twitter oldalához, hogy a lehető legtöbb embert elérjük június 30-ig.

MI AZ EURÓPAI LMBT KUTATÁS?

A maga nemében az első ilyen felmérés, az Európai LMBT Kutatás az Európai Unió országaiban illetve Horvátországban élő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek tapasztalatait összegzi. A felmérés során kíváncsiak vagyunk az LMBT emberek mindennapi tapasztalataira és az általuk hátrányos megkülönböztetésként megélt esetekre. A kutatás célja, hogy információkat szolgáltasson az LMBT embereket érintő, egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szakpolitikák kidolgozásához az Európai Unióban. A felmérés teljesen anonim, a kérdőív semmilyen adatot sem rögzít a válaszadók valós vagy online személyazonosságáról. A kérdőív az interneten 2012. június végéig érhető el az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén, valamint horvátul, oroszul és törökül.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook