A magyarok többsége elutasítja a melegeket

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Tudomány

kutatás melegek

Egy friss kutatása alapján meleg családtagot a lakosság kétharmada utasítana el és a homoszexuálisok a társadalom legkevésbé elfogadott csoportja az előítéletekkel teli Magyarországon.

Az ELTE Társadalomtudományi és Informatikai Kara által uniós forrásokból végzett reprezentatív kutatásában mérte a társadalmi konfliktusok, ellentétek érzékelését a különböző népcsoportokban.  A mintegy ezerötszáz főt kérdező kutatás tárgya volt az ún. társadalmi távolság a kisebbségekhez való viszonyban is. A kutatás eredménye szerint a magyarok leginkább a melegeket utasítják el. A megkérdezettek kétharmada nem fogadná el, hogy a hozzátartozója vagy közeli barátja meleg legyen, sőt a megkérdezettek közel fele azt is nehezményezné, ha a szomszédjába homoszexuális költözne. Minden ötödik magyar azt is nehezményezi, ha Magyarországra látogatóba jön egy homoszexuális. Minél idősebb, alacsonyabb iskolai végzettségű és kisebb településen lakik a megkérdezett, annál elutasítóbb a homoszexuálisokkal.

A válaszadók 67 százaléka elutasítja, hogy meleg közeli hozzátartozója legyen, 65 százalék, hogy közeli barátja legyen. 46 százalék nem szeretné, ha a szomszédjába költözne, 37 százalék pedig elutasítja, hogy ilyen identitású munkatársa legyen. Minél kisebb településen él valaki, minél alacsonyabb a végzettsége, annál elutasítóbb a melegekkel szemben.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook