Cindy Mccain csatlakozott a kaliforniai NO H8 melegjogi kampányhoz

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

cindy mccainNO H8

A 2008. évi republikánus elnökjelölt, John McCain felesége, Cindy McCain egy olyan reklámkampányhoz adta arcát, mely a melegházasságot támogatja. A reklámban Mrs. McCain egy tapasszal a száján látható, s az arcára a "NO H8"-t írták. NO H8 a neve annak a kampánynak, mely a Kalifornia államban a melegházasságot megtiltani akaró 8. Számú Törvényjavaslat ellen lép fel.


Mrs. McCain lánya, Meghan McCain, aki szintén republikánus, eddig sem csinált titkot abból, hogy támogatja a melegházasságot és szintén szerepel a website számára készült fotókon.

Meghan tegnap twitteren a következő üzenetet tette közzé: "Nagyon büszke vagyok az édesanyámra, amiért az arcát adta a NO H8 kampányhoz. Úgy gondolom, hogy sokkal több republikánusnak kellene nyíltan kiállnia az emberek közötti egyenlőség mellett."

Mrs. McCain saját maga kereste meg a kampány vezetőit és ajánlotta fel segítségét, áll a NO H8 honlapján.

A családja támogatja a kampányt, de a  John McCain sajtóirodája által kiadott közlemény szerint bár a szenátor elfogadja családja véleményét, ő továbbra is fellép a melegházasságok engedélyezése ellen.

Az Associated Press közleménye szerint: "McCain szenátor hisz abban, hogy a házasság szentsége csak egy nő és férfi között jöhet létre."

Az arizonai szenátor 2008-ban támogatta azokat az államközi választásokat, melyek a házasodási jogot lekorlátozzák a heteroszexuális párok számára.

cindy mccain
Cindy McCain


Az NO H8 weboldalán az információt olvashatjuk: "Bár már régebben is dolgoztunk együtt Meghan McCain-nel és ismertük álláspontját ebben a kérdésben, igazából soha nem gondoltuk volna, hogy ez az ügy, valami olyasmi, ami mögé az édesanyja is odaállnai. Mély tiszteletünket fejezzük ki számukra, amiért elég bátrak voltak ahhoz, hogy nyilvánosan is támogassák a minden amerikai polgárt megillető egyenlő házasodási jogot."

"Republikánusként kiállni a melegek házasodási jogaiért még mindig eléggé megbélyegző dolog, de Cindy McCain azért szeretett volna részt venni a kampányban, hogy megmutassa az embereknek, nem számít, melyik párthoz tartozol - az egyenlő házasodási jogok biztosítása ugyanúgy republikánus kérdés, ahogyan demokrata is."

"Ez az emberi jogokról szól, arról, hogy minden embert egyenlőként kezeljünk azok előtt a törvények előtt, melyek védik és irányítják országunkat."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook