A Pápa a "teremtés elleni támadásnak" bélyegezte a melegházasságot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

benedek pápapápa

XVI. Benedek Pápa a melegházasságot engedélyező törvényeket a nők és férfiak közötti természetes különbözőségek elleni "támadásnak" minősítette. Az egyházfő a vatikáni diplomáciai testülethez intézett, a társadalmi környezetben az embert érő hatásokra összpontosító beszédében tért ki ezekre a dolgokra közvetlenül az után, hogy a portugál parlament legalizálta az azonos neműek házasságát.


Ez nem az első alkalom, hogy a környezeti változásokról szóló beszédét a Pápa arra használja fel, hogy a homoszexuális emberek bűneiről prédikáljon.

2008-ban, év végi üzenetében, azt mondta, hogy a homoszexuális emberek létezése legalább annyira veszélyezteti az emberiséget, mint az esőerdők pusztulása és a "meghatározhatatlan nemű" (transznemű) emberek elfogadása a pusztulásba taszítja az emberi fajt.

Mostani beszédében a Föld teremtményeinek, köztük az embernek a védelméről és veszélyeztetéséről beszélt a mai élet keretei között és azt mondta: "Az egyik ilyen támadás az olyan javaslatok és törvények képében jön, melyek a diszkrimináció elleni küzdelem zászlaja alatt a nemek közötti különbségek biológiai alapjait támadják meg."

Utalt "bizonyos országokra Európában, Észak- és Dél-Amerikában", melyek egyértelműen Portugáliát és Mexikóvárost jelentik, ahol múlt hónapban legalizálták az azonos neműek házasságát.

A Pápa várhatóan áprilisban látogat el a katolikus Portugáliába, egy hónappal az után, hogy a melegek házasságát engedélyező törvény várhatóan érvénybe lép.

Ebben az évben várhatóan a Pápa Angliába is ellátogat, és emberjogi csoportok már most bejelentették tiltakozási szándékukat.

Hasonló demonstrációk zajlottak 1982-ben is, amikor II. János Pál Pápa utoljára Nagy-Britanniába látogatott.

Márciusban, amikor a Pápa a HIV vírusról alkotott véleménye heves tiltakozásokat váltott ki.

Márciusban, Afrikába tartva egy repülőn adott interjúban a Pápa azt mondta egy újságírónak, hogy óvszer használata csak súlyosbítja a HIV problémát. Ezért a kijelentéséért eléggé elítélő kritikákat kapott, s ezzel párhuzamosan, a nagy szakmai tekintélynek örvendő "The Lancet" orvosi szaklap követelte, hogy a Pápa vonja vissza ezt a megjegyzést.

A Pápa korábban azt tanácsolta, az önmegtartóztatás az egyetlen módja, hogy megállítsuk a kór terjedését.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook